Obavijesti Video Pretražite Navigacija
upozorenje policije

Ne nasjedajte na ponude za lakom zaradom! Prevarantu je uplatio novac za dobitni listić, a dobitak mu nije isplaćen

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
27-godišnjak je prijavio prijevaru policiji. Prevarantu je uplatio novac za dobitni listić na kladionici, a dobitak mu nije isplaćen.

27-godišnjak je preko aplikacije za dopisivanje stupio u kontakt s nepoznatom osobom kojoj je za dobitni listić na kladionici uplatio 100 eura, a potom i 10 % navodnog dobitka u iznosu od 450 eura za troškove prijenosa novca. Nakon toga osoba je prekinula kontakt s njim, a dobitak s kladionice nije mu isplaćen, javlja PU vukovarsko-srijemska. 

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Fotografija napadača Ispričali se "Za vas je on čudovište, za mene je bio vrlo bolestan dječak": Roditelji napadača koji je ubio šestero ljudi otkrili zašto je birao žene za žrtve

Policija će protiv osobe podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara.

Policija upozorava kako se na novinskim portalima, profilima na društvenim mrežama i oglasima na popularnim internetskim stranicama često može naići na poveznice i komentare u kojima se "odaju tajne" kako brzo zaraditi novac ili u kojima fizičke osobe (nerijetko osobe iz javnog života) objašnjavaju na koji su način zgrnule veliko bogatstvo ili izašle iz financijskih problema.

Te su poveznice zapravo zlonamjerne ponude kojima vas prevaranti žele namamiti da im uplatite novac, navodi policija i poziva na oprez. 

"Ne nasjedajte na ponude za lakom i jednostavnom zaradom", poručuju. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene