Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

Prevarant s lažnom značkom zaustavljao vozačice i naplaćivao im kazne za "prekršaje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U razmaku od osam dana 45-godišnji prevarant je na području Zaprešića predmetom nalik na policijsku značku od dvije vozačice htio naplatiti prometne prekršaje koje su navodno počinile. Kod jedne je i uspio...

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da se lažno predstavljao i naplaćivao kazne za navodne prometne prekršaje.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša

Sumnja se da je 27. siječnja 2019. godine oko 16 sati na relaciji od trgovačkog centra u Jablanovcu prema Zagrebu zaustavio 56-godišnjakinju koja je vozila svoj osobni automobil marke Dacia Sondero zagrebačkih registarskih oznaka s 40-godišnjom suvozačicom. Vozeći se pored njih osumnjičeni im je iz teretnog automobila marke Peugeot Partner zagrebačkih registarskih oznaka, signalizirao rukama da zaustave svoj automobil pokazujući im pritom predmet nalik službenoj znački. Žene su se zaustavile da bi im osumnjičenik prišao, došao do prozora vozačice te se lažno predstavio kao policijski službenik ponovno pokazujući predmet nalik na službenu značku, te im pokušao naplatiti novčanu kaznu za nepostojeći prometni prekršaj. Vozačica je odbila dati novac zahtijevajući da se ponovno predstavi i pokaže službenu značku. Osumnjičenik je od svoje nakane ipak odustao i otišao.

Također, sumnja se da je osam dana kasnije, 4. veljače 2019. godine oko 14.30 sati, na istom mjestu na području Zaprešića osumnjičenik zaustavio 35-godišnjakinju koja je vozila osobni automobil marke VW Tiguan, krapinskih registarskih oznaka. Ovog puta je vozeći osobni automobil marke VW Passat zagrebačkih registarskih oznaka pretjecao oštećenu i signalizirao joj da se zaustavi uz upaljena sva četiri pokazivača smjera. Nakon što se zaustavila, došao je do suvozačevih vrata na kojima je oštećena spustila prozor, zatražio prometnu i vozačku dozvolu, a nakon toga otvorio vrata i sjeo na suvozačevo mjesto uz nabrajanje koje je navodne prometne prekršaje napravila. Odmah potom, naplatio joj je novčanu kaznu te otišao s novcem.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno posebno izvješće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene