Rob (Ilustracija: Guliver/Thinkstock)
Rob (Ilustracija: Guliver/Thinkstock)

Iz Policijske uprave šibensko-kninske objavili su kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom i njegovom 52-godišnjom suprugom osumnjičenima za trgovanje ljudima na štetu 27-godišnjaka, njegove 21-godišnje supruge i njihovih dvoje djece.


"Utvrđeno je da su osumnjičeni tijekom mjeseca listopada i početkom studenog 2017. g. na području Šibenika, u više navrata za odlazak u inozemstvo vrbovali 21-godišnjakinju i njezina 27-godišnjeg supruga, s njihovih dvoje djece, koristeći njihov težak životni položaj, obmanjujući ih o uvjetima rada, stanovanja i naknade za rad u Republici Njemačkoj", navela je šibenska policija.

Vezani članci Ryan Reynolds i Blake Lively (Foto: Profimedia) S interneta se uklanjaju fotke svadbe poznatog para zbog mjesta održavanja na kojem su se događali užasi Članovi Udruge Franak (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Sudovi u Šibeniku i Osijeku odgodili ovrhe nekretnina dok se ne završe sudski procesi protiv banaka

Nakon što su im organizirali prijevoz i ispratili ih do odredišta, stariji bračni par od 4. studenog prošle godine do 22. siječnja ove godine oštećene je prisilno iskorištavao za težak fizički rad i služenje bez novčane naknade te im oduzeo identifikacijske dokumente ne bi li ih spriječio u odlasku. Za to vrijeme oštećeni su s djecom stanovali u neljudskim uvjetima, bez elementarnih životnih potrepština.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku.