Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

UZELI IM DOKUMENTE

Pretvorili ih u robove: Bračni par iz pakla iskorištavao četveročlanu obitelj - "Živjeli su u neljudskim uvjetima..."

Rob (Ilustracija: Guliver/Thinkstock)
Rob (Ilustracija: Guliver/Thinkstock)
Iz Policijske uprave šibensko-kninske objavili su kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom i njegovom 52-godišnjom suprugom osumnjičenima za trgovanje ljudima na štetu 27-godišnjaka, njegove 21-godišnje supruge i njihovih dvoje djece.

"Utvrđeno je da su osumnjičeni tijekom mjeseca listopada i početkom studenog 2017. g. na području Šibenika, u više navrata za odlazak u inozemstvo vrbovali 21-godišnjakinju i njezina 27-godišnjeg supruga, s njihovih dvoje djece, koristeći njihov težak životni položaj, obmanjujući ih o uvjetima rada, stanovanja i naknade za rad u Republici Njemačkoj", navela je šibenska policija.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

Nakon što su im organizirali prijevoz i ispratili ih do odredišta, stariji bračni par od 4. studenog prošle godine do 22. siječnja ove godine oštećene je prisilno iskorištavao za težak fizički rad i služenje bez novčane naknade te im oduzeo identifikacijske dokumente ne bi li ih spriječio u odlasku. Za to vrijeme oštećeni su s djecom stanovali u neljudskim uvjetima, bez elementarnih životnih potrepština.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene