Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završava trakavica

Presuda za izvlačenje novca iz HŽ-a 30. rujna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Presuda bivšem direktoru Hrvatskih željeznica (HŽ) Davorinu Kobaku kojega se tereti da je s još troje optuženih preko tvrtke Agit iz HŽ-a izvukao više od 3,7 milijuna eura bit će objavljena 30. rujna, odlučilo je sudsko vijeće.

Datum izricanja presude predsjednica sudskog vijeća Renata Miličević objavila je nakon što su svoje završne govore danas dovršili odvjetnici optuženika, a dan ranije i USKOK-ovi tužitelji.
Uz prvooptuženog Kobaka, za izvlačenje novca iz nacionalne željezničke tvrtke optuženi su bivša direktorica HŽ-ovog sestrinskog poduzeća Agit Biserka Robić, njen suradnik Andrija Sarić te bivši direktor Željeznica Srbije Vladimir Vasiljević.

Osim za udruživanje radi zloporaba položaja i ovlasti te prikrivanja protuzakonito dobivenog novca, USKOK je pred kraj dokaznog postupka izmijenio optužnicu pa Kobaka i ostale tereti i za sastavljanje lažnih faktura temeljem kojih su od 2003. do 2008. na račune četiriju off-shore kompanija u Austriji i BiH prebacili ukupno 3,7 milijuna eura. Čak 3,2 milijuna eura navodno su zadržali za sebe.

Iako su Kobak i Biserka Robić u više navrata odbacili sve što im se stavlja na teret, USKOK-ove optužbe priznao je trećeoptuženi Sarić koji je u svojoj obrani kazao da je sudjelovao u izvlačenju novca i da je po nalogu Biserke Robić potpisivao fiktivne račune. (HIna)
 

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Slika nije dostupna Ne osjećaju se krivi Nastavljeno suđenje za izvlačenje 3,7 milijuna eura iz HŽ-a

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene