Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne osjećaju se krivi

Nastavljeno suđenje za izvlačenje 3,7 milijuna eura iz HŽ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optuženi su u nastavku suđenja izjavili da nisu krivi.

Bivši direktor Hrvatskih željeznica (HŽ) Davorin Kobak, čelnica sestrinskog poduzeća Agit Biserka Robić i bivši direktor Željeznica Srbije Vladimir Vasiljević u nastavku suđenja za izvlačenje 3,7 milijuna eura iz HŽ-a izjasnili da nisu krivi za krivotvorenje službene isprave za što ih USKOK tereti izmijenjenom optužnicom, dok je trećeoptuženi Andrija Sarić iz tvrtke Agit priznao krivnju.

Osim za udruživanje radi zloporaba položaja i ovlasti te prikrivanja protuzakonito dobivenog novca, USKOK sada izmijenjenom optužnicom četvoricu optuženih tereti i da su sačinjavali lažne fakture kojima su preko tvrtke Agit izvlačili novac iz HŽ-a.

Sudsko vijeće odbilo je prijedlog njihovih branitelja da se provede grafološko vještačenje kojim bi se utvrdio autor spornih faktura. Iako je Andrija Sarić ranije priznao da je potpisivao lažne fakture njegov odvjetnik Branko Šerić pridružio se prijedlogu za vještačenjem spornih faktura zbog, kako je objasnio, principijelnih razloga budući da se u izmijenjenoj optužnici to sada navodi kao posebno kazneno djelo.

Prihvaćen je prijedlog branitelja Biserke Robić, Berislava Živkovića da se provede grafološko vještačenje rukom pisanog dokumenta koji je sudu priložio Vladimir Vasiljević kako bi se utvrdilo je li ona pisala taj tekst.

Suđenje se nastavlja 7. rujna kad će na sud biti pozvan vještak. Nakon toga očekuje se da će obrana i tužiteljstvo krajem rujna ili listopadu početi iznositi završne govore. (Hina)

Pročitajte i ovo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece OŠ Ribnikar u svibnju je pogodila tragedija Suđenje Otac dječaka ubojice šokirao sve u sudnici: Njegove riječi iznenadile prisutne

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene