Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Božo Zidar (26), koji je 14. ožujka u Solinu ubio nevjenčanu suprugu Dijanu Brzić (26) i onda sam sebi pucao u glavu, preminuo je jutros na Jedinici intenzivnog liječenja splitske Kliničke bolnice, izvijestila je policija.


Zidar je svoju nevjenčanu suprugu Dijanu Brzić, s kojom je imao jednoipolgodišnju kćer, hitcima iz pištolja ubio u kamenolomu na predjelu Svetom Kaji kod Solina, a zatim je pokušao i samoubojstvo ispalivši si metak u desnu sljepoočnicu.

Vezani članci Fontane zasjale Bandiću u čast - 3 Svijetlile su za mnoge, a danas su Bandićeve fontane zasjale i u čast svom inicijatoru Milan Bandić Žbukao je fasade i istovarivao ugljen, a u Zagreb kojim će poslije suvereno vladati došao je s kovčegom od skaja, planom grada i dvije majice

Tijela su pronašli mještani koji su o tome obavijestili policiju i
Hitnu pomoć koja je Zidara reanimirala i prevezla u splitsku bolnicu, a Dijani nije bilo pomoći te je utvrđena njezina smrt.

U Zidarovoj ruci bio je i pištolj kojim je počinio ubojstvo.

Policija je dan prije zaprimila prijavu Dijanine majke da je Zidar njoj i jednom mladiću prijetio smrću nakon čega je bio sproveden te pušten. 

Tada mu je oduzet i jedan pištolj. Ubojstvo i samoubojstvo je
počinio drugim pištoljem. Policija je nakon toga pokrenula unutarnju istragu kako bi se utvrdila odgovornost policijskih službenika.

Božo Zidar pravosuđu je bio poznat zbog provale u benzinsku postaju u Splitu zbog čega je proveo neko vrijeme u pritvoru.