Obavijesti Video Pretražite Navigacija
istražuju se okolnosti

Predstavljali se kao policajci i uvjeravali žene starije dobi da su žrtve krađe: Htjeli da im predaju novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelji predstavljali su se kao policajci i uvjeravali žene starije dobi da su žrtve krađe novca te su ih pokušavali navesti da njima predaju novac. Policija obavlja istragu o navedenom događaju.

Istarska je policija tijekom jučerašnjeg dana zaprimila šest dojava građana da su nepoznati počinitelji, predstavljajući se kao policijski službenici, tražili od ženskih osoba starije dobi informacije o njihovim bankovnim računima.

Počinitelji su ženama govorili da su žrtve krađe novca te su ih pokušali potaknuti da podignu sav novac u banci i predaju ih policijskim službenicima koje će poslati po novac. Ženama su čak nudili i zvanje taksija koji će ih odvesti do banke po novac.

Službenici iz PU istarske utvrđuju okolnosti događaja. 

Savjeti

Da bi izbjegli ovakve situacije potrebno je voditi brigu o tome da ne ustupate  svoje osobne podatke nepoznatim osobama, ako vas netko telefonski ili osobno na kućnoj adresi kontaktira i traži osobne ili bankovne podatke, odmah obavijestiti svoju banku i policiju, nemojte pokazivati svoje dokumente i bankovne kartice nepoznatim osobama niti nemojte slati njihove preslike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna spašena migrantica FOTO/VIDEO Detalji drame u Istri: Traje potraga za djevojčicom (10) - "Nadamo da ćemo je nekim čudom pronaći..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tijekom nadzora prometa S 1,24 promila bježao policiji: Nakon što je zaustavljen, odveden je na otriježnjenje u stanicu

Zatim zapamtite da banke nikada od vas neće telefonom provjeravati koliko novca imate na svom računu niti na taj način tražiti neke žurne transakcije te ako niste sigurni kako postupiti, prekinite neželjeni telefonski poziv, žurno kontaktirajte članove kućanstva ili osobu od povjerenja te ih zamolite za pomoć i daljnje upute.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene