Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija pulske policije

Sedmero maloljetnika uhićeno zbog 12 krađa: Uzimali alkohol, novac, sportske dresove, dokumente...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije maloljetne djevojke i pet mladića pulska policija uhitila je zbog sumnje da su odgovorni za čak 12 kaznenih djela - devet teških krađa i tri krađe zabilježene u posljednja dva mjeseca, izvijestila je policija, koja će maloljetnike prijaviti državnom odvjetništvu u tzv. redovnom postupku, u kojem će se braniti sa slobode.

Policija je izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila da su za 12 krađa odgovorni maloljetnici koji su kaznena djela činili u različitim kombinacijama, u pravilu po dvoje.

Prva provala koju su maloljetnici počinili bila je u Radićevoj ulici u Puli, gdje su sredinom listopada nasilno ušli u skladište trgovine i otuđili energetska i alkoholna pića.

U Tomasinijevoj ulici maloljetnici su tijekom studenoga tri puta provalili u isti ugostiteljski objekt te su svaki put otuđili novac i alkoholna pića, a 44-godišnjeg vlasnika oštetili su time za više tisuća kuna. U istoj ulici provalili su i u kiosk, iz kojeg su otuđili novac i cigarete te su 57-godišnju vlasnicu oštetili za više tisuća kuna.

Tijekom studenoga provalili su i u automobil marke Mazda parkiran u Škaljerovoj ulici te su iz automobila otuđili torbu sa sportskim dresovima i drugom sportskom opremom, novac i dokumente, čime su 28-godišnjaka oštetili za više tisuća kuna. Meta njihova napada bila je i pekarnica u Kochovoj ulici, a dvaput su provalili i u trgovinu u Ulici Starih statuta.

Kada je riječ o krađama, maloljetnici su početkom listopada na parkiralištu društvenog centra u Gajevoj ulici iskoristili nepažnju 55-godišnjaka te su mu otuđili mobitel i novac iz novčanika, čime su ga oštetili za više tisuća kuna.

Početkom studenoga u Ulici Palazzine maloljetnici su 66-godišnjakinji otuđili automobil Renault Megan, pulske registracijske oznake, koji su pronašli otključan i s ključem u kontakt bravi, a nakon vožnje ostavili su ga sljedećeg dana kod trgovačkog centra na Cesti prekomorskih brigada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna policija ga traži Kakva drama u Rovinju: Čovjeka koji je pao na ulici odvezao u bolnicu pa mu ukrao auto i - psa

Pročitajte i ovo Bankomat INOVATIVNI KRADLJIVCI Riječka policija uhitila pljačkaški trojac: Obijali bankomate "black box" metodom, domogli se 152 tisuće kuna

Posljednju krađu počinili su u Ulici Svetog Polikarpa sredinom studenoga, kada su na ulazu u dječju igraonicu oštetili svjetlosne efekte te su izvadili iz rasvjete LED trake koje su potom i otuđili, čime su pravnu osobu iz Medulina oštetili za više tisuća kuna.

Policija će protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, kažu u istarskoj policiji.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene