Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji masakra na Kajzerici

Imao je ilegalno oružje i odbio se predati policiji: Ubojica je bio 36-godišnji taksist, preživjela beba je njegovo dijete

Jutro nakon stravičnog zločina na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr)
Jutro nakon stravičnog zločina na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Jutro nakon stravičnog zločina na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) Jutro nakon stravičnog zločina na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Jutro nakon stravičnog zločina na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) Jutro nakon stravičnog zločina na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Konferencija za medije nakon masakra na Kajzerici (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Policijska potraga za napadačem trajala je cijelu noć na području cijeloga Zagreba. Pronašli su ga rano ujutro u Brezovici. Tijekom uhićenja napadač se ubio.

U četvrtak je na zagrebačkoj Kajzerici muškarac ubio šestero ljudi – dvojicu muškaraca, tri žene i 10-godišnje dijete. Njihova tijela pronašli su u kući, kao i bebu od 7 mjeseci, koja je jedina neozlijeđena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Zapadni kolodvor Izboden je U Zagrebu kod Zapadnog kolodvoda pronađeno tijelo: Policija uhitila osumnjičenog muškarca

Policijska potraga za napadačem trajala je cijelu noć na području cijele Hrvatske. Pronašli su ga rano ujutro u Brezovici. Tijekom uhićenja napadač se ubio.

Policija je najavila izvanrednu konferenciju za javnost koju možete pratiti u nastavku. Medijima će se obratiti načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

"Sinoć je oko 21:30 bilo nekoliko dojava o pucnjavi u Cimermanovoj. Dolaskom na mjesto pronađeno je šest mrtvih osoba", rekao je Rašić. Nakon istraživanja došli su do podatka da se jedna osoba može dovesti u vezu s tim djelom. Ta osoba povezana je s jednom od žrtava. Imaju zajedničko dijete koje je pronađeno na mjestu događaja, djelatnici Hitne su ga pregledali i smješteno je u odgovarajuću ustanovu.

Nakon potrage u koju su bili uključeni svi rodovi policije, uključujući specijalnu policiju, locirali su ga u Brezovici. Nije se predao, nego je počinio samoubojstvo. 

Motiv za sada nije utvrđen, istraživanje je u tijeku, a očevid je završen nešto prije 10 sati u petak. 

"Nije bilo prijetnji niti nasilja počinitelja prema žrtvi. Nije evidentiran za počinjenje kaznenih djela. Jedino je evidentiran za prekršaj remećenja javnog reda i mira na području Trešnjevke. Radi se o obitelji i jednoj mlađoj muškoj osobi za koju moramo utvrditi kako se zatekla u obitelji", govori Rašić.

"Možemo potvrditi da je dijete od jedne od žrtava i od počinitelja. Zločin je počinjen ilegalnim oružjem", kaže Rašić i potvrđuje da se ubojica (36) bavio taksi-prijevozom i da se rodio u Vukovaru. 

"Intenzivnim traganjem smo ga locirali, uočili i pozvali na predaju. Izašao je iz vozila i izvršio samoubojstvo u neposrednoj blizini, izvan vozila", kazao je Rašić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene