Policijska potraga za napadačem trajala je cijelu noć na području cijeloga Zagreba. Pronašli su ga rano ujutro u Brezovici. Tijekom uhićenja napadač se ubio.

Galerija


U četvrtak je na zagrebačkoj Kajzerici muškarac ubio šestero ljudi – dvojicu muškaraca, tri žene i 10-godišnje dijete. Njihova tijela pronašli su u kući, kao i bebu od 7 mjeseci, koja je jedina neozlijeđena.

Vezani članci Konferencija splitske policije Policija otkrila detalje stravičnog zločina: "Ispalio je 36 metaka, zaskočili smo ga kad je bio najbolji trenutak za to" Jutro nakon stravičnog zločina na Kajzerici (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) - 1 Svijeće pred kućom ubijene obitelji: ''Znate one susjede kojima se prvo obratiš ako imaš problem? To su bili oni''

Policijska potraga za napadačem trajala je cijelu noć na području cijele Hrvatske. Pronašli su ga rano ujutro u Brezovici. Tijekom uhićenja napadač se ubio.

Policija je najavila izvanrednu konferenciju za javnost koju možete pratiti u nastavku. Medijima će se obratiti načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

"Sinoć je oko 21:30 bilo nekoliko dojava o pucnjavi u Cimermanovoj. Dolaskom na mjesto pronađeno je šest mrtvih osoba", rekao je Rašić. Nakon istraživanja došli su do podatka da se jedna osoba može dovesti u vezu s tim djelom. Ta osoba povezana je s jednom od žrtava. Imaju zajedničko dijete koje je pronađeno na mjestu događaja, djelatnici Hitne su ga pregledali i smješteno je u odgovarajuću ustanovu.

Nakon potrage u koju su bili uključeni svi rodovi policije, uključujući specijalnu policiju, locirali su ga u Brezovici. Nije se predao, nego je počinio samoubojstvo. 

Motiv za sada nije utvrđen, istraživanje je u tijeku, a očevid je završen nešto prije 10 sati u petak. 

"Nije bilo prijetnji niti nasilja počinitelja prema žrtvi. Nije evidentiran za počinjenje kaznenih djela. Jedino je evidentiran za prekršaj remećenja javnog reda i mira na području Trešnjevke. Radi se o obitelji i jednoj mlađoj muškoj osobi za koju moramo utvrditi kako se zatekla u obitelji", govori Rašić.

"Možemo potvrditi da je dijete od jedne od žrtava i od počinitelja. Zločin je počinjen ilegalnim oružjem", kaže Rašić i potvrđuje da se ubojica (36) bavio taksi-prijevozom i da se rodio u Vukovaru. 

"Intenzivnim traganjem smo ga locirali, uočili i pozvali na predaju. Izašao je iz vozila i izvršio samoubojstvo u neposrednoj blizini, izvan vozila", kazao je Rašić.