Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u vrlici lokaliziran

Požar u Vinjanima Donjim zaprijetio kućama: "Nakon mirne noći jutros je zapuhala bura..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojačan vjetar u nedjelju je dodatno rasplamsao vatru na nepristupačnom terenu vrtače Vrbanj u Vinjanima Donjim, pa je vatrena stihija zaprijetila kućama u naseljima Tolići i Perići, ali intervencijom kanadera spriječeno je širenje vatre prema kućama, doznaje se u DVD-u Imotski.

"U jednom trenutku vatra se jako približila kućama u naseljima Tolići i Perići, ali zahvaljujući izbacivanju vode iz kanadera na kritično mjesto spriječeno je da ugrozi kuće," rekao je zapovjednik DVD-a Imotski Ante Čelan.

Osim kanadera gašenje požara u Vinjanima Donjim pomaže iz zraka i jedan air tractor, a na tlu je angažirano 60 vatrogasca, kojima je otežano djelovanje zbog nepristupačnosti terena na kojem plamti požar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAUSTAVLJEN PLAMEN U požaru kraj Žrnovnice izgorjela makija i trava: Vatra lokalizirana, vatrogasci dežuraju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pokušavaju ga staviti pod kontrolu Buknuo požar na istoku Splita: Više od 20 vatrogasaca bori se s vatrom

Požar koji je noćas plamtio na nepristupačnom terenu Vrlike jutro je lokaliziran, a na požarištu je ostala skupina vatrogasca dežurati, izvijestili su u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu u Splitu. Na tom je požarištu opožareno oko 50 hektara, rekli su vatrogasci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene