Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar na zapadu Zagreba

VIDEO Ogroman stup dima dizao se iznad zagrebačke Trešnjevke: Gorjelo kod toplane, vatrogasci izašli na teren

Aktualno Galerija Požar kod trešnjevačke toplane Požar kod trešnjevačke toplane Foto: DNEVNIK.hr Požar na Trešnjevci - 3 Požar na Trešnjevci - 3 Foto: DNEVNIK.hr Požar na Trešnjevci - 2 Požar na Trešnjevci - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Požar na Trešnjevci - 1 Galerija 1/4 >>
U ponedjeljak oko 13:45 sati planuo je požar u postrojenju Toplane Zagreb na Trešnjevci, gorjela su dva rashladna tornja od kojih je jedan potpuno izgorio, a drugi je zahvaćen plamenom, doznaje se iz Javne vatrogasne postaje Zagreb, a iz HEP-a kažu da nitko nije ozlijeđen.

Gorjelo je na zagrebačkoj Trešnjevci. Kod toplane se od 14 sati dizao debeo stup dima. Na intervenciju je izašlo 13 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila.

"Na intervenciju je izašlo 13 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila, a do njihova dolaska požar na dva rashladna tornja gasili su djelatnici Toplane Zagreb", izvijestio je i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podmetnuo požar pod Mercedes Objavljeni detalji paleži na Maksimiru, oštećeno više automobila i fasada: Policija kod piromana pronašla i oružje

Dojavu o požaru vatrogasci su zaprimili oko 14 sati. Prema dojavama građana, oko toplane se mogao vidjeti gusti crni dim.

U tijeku je dogašavanje požara, a osim vatrogasaca, na terenu su i djelatnici Policijske uprave zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

U požaru rashladnih uređaja do dolaska vatrogasaca, djelatnici Toplane Zagreb započeli su gašenje. Jedan uređaj je izgorio, dok je drugi djelomično zahvaćen požarom.

Iz HEP-a su priopćili da je požar planuo oko 13:45 sati na dva rashladna tornja u Eletrani-toplani Zagreb, a rashladni tornjevi nisu bili u pogonu. Požar je za 20 minuta stavljen pod nadzor vatrogasaca, a točan uzrok će se znati nakon provedenog očevida.

U požaru nema ozlijeđenih osoba, kažu iz HEP-a. Dodaju da požar nema utjecaj na opskrbu električnom i toplinskom energijom tog dijela Zagreba.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene