Požar u Segetu Gornjem ulazi u treći dan, na terenu su brojni vatrogasci, a pomoć im je stigla i iz zraka. Pogledajte snimke požara koje dosad nisu još nigdje objavljene.

Galerija


Požar u Segetu Gornjem ulazi u treći dan, još je aktivan na nepristupačnim dijelovima, a do jutros je u njemu izgorjelo oko 1600 hektara niskog raslinja, makije, borovine i nešto maslinika.

Vezani članci U požaru na OPG-u Marinković izgorjela stoka - 1 VIDEO Uznemirujući prizori nakon požara OPG-a pored Čazme: Izgorjela stoka, strojevi, bale sijena... Gori trava / Ilustracija Palio pokošenu travu pa pao i poginuo: Već treći slučaj ove godine, vatrogasci poslali upozorenje

Rano jutros u gašenje tog najvećeg požara na obali u posljednje četiri godine priključila su se dva kanadera. Zbog trenutačne povoljnije situacije na požarištu u 6:59 zatraženo je angažiranje dvaju Air-tractora Fire Boss koji će zamijeniti Canadaire i dalje osiguravati saniranje požarišta iz zraka.

Na terenu su brojni vatrogasci iz Trogira, Splita i okolice, pomoć im je ponovno stigla i iz zraka. Osim svojih snaga veliku nadu polažu i u vremensku prognozu koja za četvrtak na širem splitskom području najavljuje kišu.

Kako to izgleda iz njihove perspektive, pogledajte u dosad neobjavljenim fotografijama i videu.