Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ MINUTE U MINUTU

FOTO I VIDEO Vatrogasci uspjeli lokalizirati veliki požar u centru Zagreba: "Osjetio se grozan miris... Vatrogasci su napravili odličan posao"

Aktualno Galerija Požar na Zrinjevcu Požar na Zrinjevcu Foto: DNEVNIK.hr Požar na Zrinjevcu Požar na Zrinjevcu Foto: Snimila čitateljica Požar na Zrinjevcu Požar na Zrinjevcu Foto: DNEVNIK.hr Požar na Zrinjevcu Požar na Zrinjevcu Foto: DNEVNIK.hr +8 Vatrogasci na Zrinjevcu - 1 Galerija 1/13 >>
U ponedjeljak navečer, malo prije 22 sata, izbio je požar na krovištu kuće u Ulici Petra Berislavića 2, uz park Zrinjevac. Za nešto manje od dva sata vatrogasci su uspjeli lokalizirati vatru, a o uzrocima će više biti poznato nakon očevida.

U ponedjeljak u večernjim satima izbio je požar na zgradi u centru Zagreba. Na teren je izašlo 12 vatrogasaca u tri vozila nakon što su dobili dvije dojave da se širi dim sa zadnjeg kata stambene zgrade. Po dolasku na mjesto događaja vatrogasci su utvrdili da se radi o otvorenom plamenu krovišta. Na mjesto požara potom je pristiglo i pojačanje, pa su požar gasila 22 vatrogasca s osam vozila.

Pročitajte i ovo Požar u Radošiću Požarna sezona VIDEO Buktinja kod Radošića lokalizirana: Gorjeli su trava i nisko raslinje

Gorjelo je krovište objekta, a nešto prije ponoći vatrogasci su objavili da je požar lokaliziran.

Tijek zbivanja pratite u nastavku: 

00:40 Veliku video i fotogaleriju požara u samom srcu Zagreba možete pogledati >>OVDJE.

00:15 Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika, pohvalio je vatrogasce za brzu reakciju. "Stanari su evakuirani, a zasad nitko nije zatražio smještaj. Dio vode zbog gašenja je probio u stan na prvom katu. Ako netko zatraži zamjenski smještaj, bit će smješten u hostelu Arena. Vatra se nije proširila na Arheološki muzej."

Zamjenik šefa zagrebačkih vatrogasaca za DVD-e Drago Ruga kazao je kako je požar brzo zaustavljen i sada se radi sanacija požarišta. Oko 40 vatrogasaca bilo je na terenu. Kazao je i da je jedan dio instalacija još pod naponom. Na požarištu će vatrogasci ostati cijelu noć.

00:06 Jedan od građana rekao je da je ondje nekad bila arhiva, on je bio arhivar. "Stare grede, to je stara građevina", kazao je.

23:48 Reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid kazala je kako je požar pod nadzorom te vatrogasci još gase manje otvorene plamenove. Uskoro bi na mjesto požara trebao stići i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

23:33 Reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid javila se s mjesta požara i kazala da je do prije nekoliko trenutaka bilo prilično dramatično, ali vatrogasci su upravo potvrdili da je požar lokaliziran. Ne mogu još potvrditi gdje se požar proširio i je li zahvaćeno krovište Arheološkog muzeja.

"Srećom, nema ozlijeđenih, a trenutno je ovdje osam vozila s 22 vatrogasca", rekla je Ćevid.

Požar na Zrinjevcu Dina Ćevid (Foto: DNEVNIK.hr)

Susjed Jan Popović kazao je za Dnevnik Nove TV: "Osjetio se grozan miris, ali vatrogasci su došli su došli na vrijeme, napravili su odličan posao, da nisu tako dobro reagirali, izgorio bi cijeli blok s Arheološkim muzejom."

Uzrok požara još nije poznat, ali moguće je da se radi o instalacijama u potkrovlju, no to tek treba provjeriti.

23:23 Krovište zgrade gotovo je sasvim izgorjelo, na nekim se mjestima vidi još plamen koji tinja.

23:11 Na terenu je i ekipa Dnevnika Nove TV, vidi se kako ima puno manje otvorenog plamena. Reporterka Dina Ćevid javit će se s najnovijim informacijama u Večernje vijesti.

23:08 Mjesto požara osigurava policija. 

23:05 Osvanule su nove snimke požara, koje je Dnevnik.hr-u ustupio Radio Sljeme.

22:55 "Užas, srela sam susjedu, njen stan je u toj zgradi. Taman su ga obnovili nakon potresa", rekla je za 24 sata jedna prolaznica.

22:36 Kako neslužbeno doznajemo, postoji opasnost da se plamen proširi i na susjedni Arheološki muzej.

 

 

Uzrok požara još nije poznat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene