Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požarna sezona

VIDEO Buktinja kod Radošića lokalizirana: Gorjeli su trava i nisko raslinje

Aktualno Galerija Požar u Radošiću Požar u Radošiću Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica Dino Kozlevac Dino Kozlevac Foto: DNEVNIK.hr Požar u Istri - 5 Požar u Istri - 5 Foto: DNEVNIK.hr Požar u Istri - 4 Požar u Istri - 4 Foto: DNEVNIK.hr +6 Požar u Istri - 3 Galerija 1/11 >>
Požar koji je u ponedjeljak poslijepodne buknuo na području Radošića u općini Lećevica nešto prije 19 sati je lokaliziran, izvijestilo je Županijsko vatrogasnog operativnog središte Split.

Čak tri protupožarna aviona poslana su u ponedjeljak poslijepodne u Radošić u Splitsko-dalmatinskoj županiji, javio je MORH. Opožareno je oko 20 hektara, kuće nisu ugrožene. Ali morala su biti ugašena tri dalekovoda. 

Pročitajte i ovo Požar u Berlinu Više od 160 vatrogasaca u akciji VIDEO Drama u Njemačkoj: Izbio požar u tvornici kemikalija, šire se otrovni plinovi Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to"

Gorjeli su trava i nisko raslinje, a uz vatrogasce gasili su ga kanader i dva air tractora.

"Vjetar je bio u jačanju. I sam teren je dosta nepristupačan, možemo djelovati samo s dvije strane", pojasnio je Darko Maretić, zapovjednik operativnog područja, Grad Kaštala, zašto su zvali pomoć iz zraka. 

Vatra je blizu autoceste planula oko 16 sati. Kako piše Dalmacija danas, gorjelo jee raslinje, a na terenu su, osim kanadera, bila dva air tractora, kaštelanskih vatrogasnih društava i gasitelji DVD Zagora. 

 

 

Gori bjelogorična šuma

Dva kanadera gasila su požar u Istri. Planuo je iza podneva kod mjesta Pinezići, na području općine Marčana. Iz Hrvatske vatrogasne zajednice oko 17:30 javljaju kako su kanaderi prestali s radom te će ostati na popuni u Zračnoj luci Pula.

"Na požarištu je 20 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Pula te dobrovoljnih vatrogasnih društava koji ostaju na lokalizaciji požara i dogašivanju", rekao je županijski zapovjednik Dino Kozlevac.

Kuće nisu bile ugrožene, a gorjela je bjelogorična šuma.

Na cesti planuo automobil

Vatrogasci su morali intervenirati i na brzoj cesti Solin - Klis, gdje je oko 20:30 u vožnji planuo osobni automobil.

Na teren su izašli policajci i vatrogasci koji su ubrzo sanirali požar, u kojem nitko nije ozlijeđen.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene