Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Dnevnik Nove TV

Zapalio automobile pa se ozlijedio u sudaru: Okidač je bila ljubomora

Aktualno Galerija Požar na automobilima u Splitu - 1 Požar na automobilima u Splitu - 1 Foto: Tom Dubravec/Cropix Požar na automobilima u Splitu - 2 Požar na automobilima u Splitu - 2 Foto: Tom Dubravec/Cropix Požar na automobilima u Splitu - 3 Požar na automobilima u Splitu - 3 Foto: Tom Dubravec/Cropix Požar na automobilima u Splitu - 5 Požar na automobilima u Splitu - 5 Foto: Tom Dubravec/Cropix +2 Požar na automobilima u Splitu - 6 Galerija 1/7 >>
Vatrogasci su rano ujutro u nedjelju spasili obiteljske kuće u Splitu na koje se počeo širiti požar podmetnut pod osobni automobil. U pitanju nije bio obračun kriminalnih organizacija, nego potez ljubomornog muškarca koji je ubrzo stavljen pod nadzor policije. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Na području Stinica u Splitu u 6:25 u nedjelju izbio je požar koji je zahvatio dva osobna vozila. Jedno vozilo je izgorjelo u cijelosti, a drugo djelomično. Također je oštećena i fasada na obližnjem objektu.

Za stanare splitskih Stinica bilo je to buđenje iz noćne more.

Dolaskom vatrogasaca spriječeno je širenje požara na kuće. Visoka temperatura otopila je plastiku i na trećem automobilu.

Pročitajte i ovo Neredi na Novoj Kaledoniji - 1 neredi zbog reforme FOTO Velika operacija na otoku, poslano 600 specijalaca: Trgovine su opustošene, tisuće ljudi blokirane u zračnoj luci

Sumnju susjeda istražitelji su na terenu potvrdili već za nekoliko sati.

Nakon očevida, policija je privela jednu osobu koju je povezala s požarom, a istraživanje se provodi i dalje. 

Počinitelj se nakon što je izazvao požar udaljio s lokacije i nakon samo kilometra vožnje izazvao sudar u kojem je zadobio teške ozljede. Ispred bolničke sobe čuvaju ga policijski službenici.

Posljednjih godina paljenjem automobila na splitskim i hrvatskim ulicama obračunavaju se najviše kriminalci. No, prošle godine osječkoj sutkinji zbog narušenih dobrosusjedskih odnosa zapaljen je automobil.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, u nedjeljnom splitskom slučaju okidač su bile emocije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje prioriteta O njemu se češće priča, no i dalje je tabu tema i često shvaćeno na pogrešan način: "Ovo je pitanje koje treba biti glavna tema svih izbora"

"Ljubomora je jedna emocija koja je, rekla bih, zanemarena, ali vrlo često predstavlja vrlo snažan i značajan motiv za poduzimanje brojnih ovako naoko nerazumjlivih ponašanja, tako da se može reći da vrlo često bude potaknuto određenim ljubomorama, ali i naravno nekakvim drugim emocionalnim stanjima", objasnila je klinička psihologinja Vesna Raguž Staničić.

Slučajevi poput ovog, smatra, trebali bi biti povod i za širu raspravu o mentalnom stanju nacije.

Vieš detalja pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Ivana Kaštelana.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene