Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potkraj 2009. godine 24-godišnjem Boži B. lihvari su posudili, u više navrata, ukupno 30 tisuća eura uz mjesečnu kamatu od 25 posto


Nakon završenog krim istraživanja, splitska policija privela je na ispitivanje Županijskom državnom odvjetništvu 27-godišnjeg Damira M. i njegovog vršnjaka Nikolu U. koje sumniči za lihvarenje i kamatarenje. Potkraj 2009. godine 24-godišnjem Boži B. posudili su, u više navrata, ukupno 30 tisuća eura uz mjesečnu kamatu od 25 posto.

Vezani članci Marin Barišić Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić pozitivan je na koronavirus Aktivna Hrvatska - 1 Split ovu subotu vježba uz Aktivnu Hrvatsku na rivi, pridruži se treningu!

>> Skupina lihvarenjem natjerala dužnika na samoubojstvo

I dogovorili da u slučaju kašnjenja povrata novca kamatu povećaju na 30 odnosno 40 posto. Božo i njegova obitelj do 11. ožujka prošle godine, lihvarima su isplatili ukupno 140 tisuća eura!Iako nije prestao plaćati kamate, lihvari su od 24-godišnjaka nastavili tražiti novac ne smanjujući glavnicu. Uz to, često su ga uznemiravali i prijetili. Potkraj 2010. godine, Božu B. na stubištu zgrade u Dobrilinoj ulici, gdje je ranije stanovao, presreo je nepoznati muškarac. Stavio mu je nož ispod vrata i zaprijetio da će ga ubiti ako dug ne vrati.Nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu lihvari su pušteni uz izrečenu zaštitnu mjeru zabrane približavanja Boži B. 27-godišnji Damir M. otprije je poznat policiji koja ga je prijavljivala zbog lihvarskih ugovora i izazivanja prometnih nesreća. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.