Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U suradnji splitske i dubrovačke policije uhićeno je četvero osoba koji su počinili 29 kaznenih djela.


Skupina se sumnjiči za iznudu, lihvarske ugovore, prijetnje, sudjelovanje u samoubojstvu te nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari. Organizirana grupa lihvara je oštetila sedam osoba i napravila štetu od 2,8 milijuna kuna, a jedan od njihovh dužnika je izvršio i samoubojstvo.

Vezani članci Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije - 7 Šef sisačko-moslavačke policije o dojavama da ima krađa na razrušenom području: "Sve smo ih provjerili i utvrdili da nisu točne" Slika nije dostupna Priveden Josip S. optužen za lihvarenje

Radi se o Makedoncu, poduzetniku iz Makarske koji je od sunarodnjaka posudio novac uz lihvarsku kamatu. Kako ga nije mogao vratiti, makedonski lihvar je dug prepustio uhićenicima koji su počeli s prijetnjama.

Nakon tri godine maltretiranja, u sklopu kojeg je prodao i kuću u Makarskoj Makedonac se ubio lani u 50-oj godini života.

Marinko Ivandić, načelnik Odjela organiziranog kriminala splitske PU pozvao je sve druge koji su posudili novac od osumnjičenika jave policiji.