Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijen lanac lihvara

Skupina lihvarenjem natjerala dužnika na samoubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U suradnji splitske i dubrovačke policije uhićeno je četvero osoba koji su počinili 29 kaznenih djela.

Skupina se sumnjiči za iznudu, lihvarske ugovore, prijetnje, sudjelovanje u samoubojstvu te nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari. Organizirana grupa lihvara je oštetila sedam osoba i napravila štetu od 2,8 milijuna kuna, a jedan od njihovh dužnika je izvršio i samoubojstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?

Radi se o Makedoncu, poduzetniku iz Makarske koji je od sunarodnjaka posudio novac uz lihvarsku kamatu. Kako ga nije mogao vratiti, makedonski lihvar je dug prepustio uhićenicima koji su počeli s prijetnjama.

Nakon tri godine maltretiranja, u sklopu kojeg je prodao i kuću u Makarskoj Makedonac se ubio lani u 50-oj godini života.

Marinko Ivandić, načelnik Odjela organiziranog kriminala splitske PU pozvao je sve druge koji su posudili novac od osumnjičenika jave policiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene