Katamaran imena Dreamseeker, duljine 11,95 metara, koji plovi pod Francuskom zastavom i u vlasništvu je charter tvrtke, udario je u obalu u uvali Tatinica. Ozlijeđeno je troje od 10 članova posade, a ostali su se prekrcali na druga plovila u vlasništvu iste tvrtke.

Galerija


Troje članova posade je ozlijeđeno u teškoj pomorskoj nesreći kod otoka Mljeta, gdje su se katamaranom zabili u obalu otoka. Dvoje ozlijeđenih Jadrolinijin brod Lubenica prevezao je u luku Prapratno na Pelješcu, gdje ih je preuzela Hitna, a za treću osobu helikopter je prevezao u splitsku bolnicu Firule.

Vezani članci Sudar Automobil udario motociklista dok je stajao na zebri, pravo je čudo da nitko nije ozlijeđen Policijski očevid, ilustracija (Foto: Pixsell,Luka Stanzl) Dvoje ljudi završilo u bolnici nakon lančanog sudara pet automobila na zagrebačkom Jankomiru

Katamaran imena Dreamseeker, duljine 11,95 metara, koji plovi pod Francuskom zastavom i u vlasništvu je charter tvrtke, udario je u obalu na poziciji Polača, uvala Tatinica, na otoku Mljetu. U sudaru je ozlijeđeno troje od deset članova posade, R. W. (rođena 1986. godine), državljanka Sjedinjenih Američkih Država, J. R. (rođena 1986. godine), državljanka Australije, i M. A., (rođen 1982. godine) državljanin Novog Zelanda, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Dojavu o nesreći službenici MRCC Rijeka zaprimili su danas, 4. srpnja u 9:35 od Postaje pomorske policije Dubrovnik te je obavijest odmah proslijeđena u Lučku kapetaniju Dubrovnik, odakle su dalje prema mjestu nesreće angažirani službenici lučke ispostave Sobra, kao i djelatnici Nacionalnog parka Mljet.

Pregledom jedrilice službenici LI Sobra i LK Dubrovnik ustanovili su oštećenje plovila na dijelu desnog trupa, ispod morske površine, no unatoč primanju mora ne postoji opasnost od potonuća, odnosno, katamaran i dalje samostalno pluta, a ostatak posade prodor mora u potpalublje dodatno su onemogućili postavljanjem bokobrana ispunjenih zrakom. Na poziciji pomorske nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a u komunikaciji s vlasnikom oštećenog plovila organizirana je privremena sanacija trupa i tegalj do sigurnog veza, gdje će se nastaviti očevidne radnje i potreban remont. Ostatak posade prekrcan je na druga plovila u vlasništvu iste charter tvrtke.