Obavijesti Video Pretražite Navigacija
troje ozlijeđenih

Katamaran se zabio u Mljet: Ozlijeđenog helikopterom odvezli u splitsku bolnicu

Pomorska nesreća na Mljetu (Foto: Ministarstvo mora)
Pomorska nesreća na Mljetu (Foto: Ministarstvo mora) Ministarstvo mora
Aktualno Galerija Pomorska nesreća na Mljetu (Foto: Ministarstvo mora) Pomorska nesreća na Mljetu (Foto: Ministarstvo mora) Foto: Ministarstvo mora +0 Pomorska nesreća na Mljetu (Foto: Ministarstvo mora) Galerija 1/2 >>
Katamaran imena Dreamseeker, duljine 11,95 metara, koji plovi pod Francuskom zastavom i u vlasništvu je charter tvrtke, udario je u obalu u uvali Tatinica. Ozlijeđeno je troje od 10 članova posade, a ostali su se prekrcali na druga plovila u vlasništvu iste tvrtke.

Troje članova posade je ozlijeđeno u teškoj pomorskoj nesreći kod otoka Mljeta, gdje su se katamaranom zabili u obalu otoka. Dvoje ozlijeđenih Jadrolinijin brod Lubenica prevezao je u luku Prapratno na Pelješcu, gdje ih je preuzela Hitna, a za treću osobu helikopter je prevezao u splitsku bolnicu Firule.

Pročitajte i ovo Policija - 3 Prekinut promet Nova prometna nesreća u Dalmaciji, cesta je zatvorena za promet Branimir Jukić užas u Kaštel Štafiliću HGSS-ovci održali presicu o stravičnom napadu: "Sad je najbitnije da Kruni bude dobro"

Katamaran imena Dreamseeker, duljine 11,95 metara, koji plovi pod Francuskom zastavom i u vlasništvu je charter tvrtke, udario je u obalu na poziciji Polača, uvala Tatinica, na otoku Mljetu. U sudaru je ozlijeđeno troje od deset članova posade, R. W. (rođena 1986. godine), državljanka Sjedinjenih Američkih Država, J. R. (rođena 1986. godine), državljanka Australije, i M. A., (rođen 1982. godine) državljanin Novog Zelanda, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Dojavu o nesreći službenici MRCC Rijeka zaprimili su danas, 4. srpnja u 9:35 od Postaje pomorske policije Dubrovnik te je obavijest odmah proslijeđena u Lučku kapetaniju Dubrovnik, odakle su dalje prema mjestu nesreće angažirani službenici lučke ispostave Sobra, kao i djelatnici Nacionalnog parka Mljet.

Pregledom jedrilice službenici LI Sobra i LK Dubrovnik ustanovili su oštećenje plovila na dijelu desnog trupa, ispod morske površine, no unatoč primanju mora ne postoji opasnost od potonuća, odnosno, katamaran i dalje samostalno pluta, a ostatak posade prodor mora u potpalublje dodatno su onemogućili postavljanjem bokobrana ispunjenih zrakom. Na poziciji pomorske nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a u komunikaciji s vlasnikom oštećenog plovila organizirana je privremena sanacija trupa i tegalj do sigurnog veza, gdje će se nastaviti očevidne radnje i potreban remont. Ostatak posade prekrcan je na druga plovila u vlasništvu iste charter tvrtke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene