Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vozi, miško!

Poljak vozio autobus mrtav pijan pa skrivio nesreću na autocesti A1

Policija - Ilustracija - 1
Policija - Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Čak 2,7 promila napuhao je vozač autobusa koji je izazvao prometnu nesreću na A1 kod čvora Benkovac. Njegov kolega, vozač kamiona, u Zadru se istog dana zabio u drugo vozilo s 1,9 promila.

Pukom srećom nitko nije ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 19:15 na autocesti A1 kod čvora Benkovac, kada je vozač njemačkog autobusa svoju vožnju okončao u zaštitnoj ogradi, prethodno udarivši i u prometni znak. 

Prema informacijama koje je objavila zadarska policija riječ je o 34-godišnjem poljskom državljaninu koji nije prilagodio brzinu autobusa uvjetima na cesti pa je s nje i sletio. No, posebno je zastrašujuće u ovom slučaju to što je vozač autobus vozio mrtav pijan s čak 2,7 promila alkohola. 

Doznajemo da je vozač prethodno iskrcao sve putnike te je bio sam u autobusu. U nesreći je prošao bez ozljeda.

Istog dana se u Zadru, oko 21:10 dogodila još jedna prometna nesreća koju je skrivio poprilično pijan profesionalni vozač. Ovaj put je bila riječ o 54-godišnjem vozaču kamiona zadarskih registarskih oznaka koji se u zadarskoj Privlačkoj ulici zabio u drugo vozilo. Njemu je izmjereno također nemalih 1,9 promila alkohola. 

Pročitajte i ovo Damir Dekanić (Foto: HDZ) JE LI BILO ZATAŠKAVANJA? Nova svjedokinja u slučaju Dekanić: "Sve ću ispričati USKOK-u, policiji ne vjerujem"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAD PIJEŠ, NE VOZI Mrtav pijan prije 10 ujutro pao s bicikla kod Varaždina: Gotovo četiri promila bila su stvarno previše

Oba vozača su zaradila optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom te prometnih prekršaja te su prepraćeni na Prekršajni odjel zadarskog Općinskog suda, izvijestila je policija. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene