Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prometna policija u nadzoru autoceste Zagreb-Lipovac uhitila je 32-godišnjeg A.M.-a iz Slavonskog Broda, u čijem su osobnom automobilu pronašli 7500 kutija krijumčarenih cigareta, proizvedenih u Makedoniji.


Vozač osobnog automobila uhićen je u ponedjeljak, 30. listopada, te je zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo izbjegavanja carinskog nadzora predan istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji mu je odredio pritvor.

Vezani članci Slika nije dostupna Zaplijenjene cigarete vrijedne 280 tisuća kuna Slika nije dostupna Zaplijenjene cigarete vrijedne pola milijuna kuna

Protiv njega je podnesena kaznena prijava za izbjegavanje carinskog nadzora, a prijavljen je i prekršajno Carinarnici u Zagrebu zbog carinskih prekršaja.

Počinitelj je već evidentiran zbog počinjena kažnjiva djela
krivotvorenja isprava i zlouporabe droga, navodi policija.

Djelatnici PU-a su također 30. listopada, po nalogu Županijskog suda u Sisku, obavili premetačinu obiteljske kuće 50-godišnjega hrvatskog državljanina, u kojoj je pronađeno i oduzeto 5050 kutija cigareta s poreznim markicama Ministarstva financija s oznakom "For export only" te markicama Srbije, Crne Gore te bez nadzornih markica.

Kriminalističkom obradbom utvrđeno je da je počinio kažnjivo djelo nedopuštene trgovine te je kazneno prijavljen, a prijavljen je i prekršajno po Zakonu o posebnom porezu na promet duhanskih proizvoda.

I taj je počinitelj policiji poznat zbog počinjenja kažnjivih djela
prijevare, krivotvorenja isprava i nanošenja teške ozljede, rekao je glasnogovornik PU-a Zvonko Smernić.

Policija je i u dvama automobilima bosanskohercegovačkih registarskih oznaka pronašla 1221 kutiju prokrijumčarenih cigareta.

Prošli vikend policija je pronašla i oduzela više komada raznoga
vatrenog oružja, od kojih su neka upotrijebljena u počinjenju
kažnjivih djela pokušaja ubojstava u Malom Gradcu kod Gline i u Donjoj Gračenici kod Kutine, te više komada streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.