Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija pronašla veće količine krijumčarenih cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prometna policija u nadzoru autoceste Zagreb-Lipovac uhitila je 32-godišnjeg A.M.-a iz Slavonskog Broda, u čijem su osobnom automobilu pronašli 7500 kutija krijumčarenih cigareta, proizvedenih u Makedoniji.

Vozač osobnog automobila uhićen je u ponedjeljak, 30. listopada, te je zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo izbjegavanja carinskog nadzora predan istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji mu je odredio pritvor.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Slika nije dostupna Prodavali u blizini tržnice Črnomerec Policija uhitila švercere duhanom i cigaretama: Pronašli 321 kg rezanog duhana i 876 šteka raznih cigareta

Protiv njega je podnesena kaznena prijava za izbjegavanje carinskog nadzora, a prijavljen je i prekršajno Carinarnici u Zagrebu zbog carinskih prekršaja.

Počinitelj je već evidentiran zbog počinjena kažnjiva djela
krivotvorenja isprava i zlouporabe droga, navodi policija.

Djelatnici PU-a su također 30. listopada, po nalogu Županijskog suda u Sisku, obavili premetačinu obiteljske kuće 50-godišnjega hrvatskog državljanina, u kojoj je pronađeno i oduzeto 5050 kutija cigareta s poreznim markicama Ministarstva financija s oznakom "For export only" te markicama Srbije, Crne Gore te bez nadzornih markica.

Kriminalističkom obradbom utvrđeno je da je počinio kažnjivo djelo nedopuštene trgovine te je kazneno prijavljen, a prijavljen je i prekršajno po Zakonu o posebnom porezu na promet duhanskih proizvoda.

I taj je počinitelj policiji poznat zbog počinjenja kažnjivih djela
prijevare, krivotvorenja isprava i nanošenja teške ozljede, rekao je glasnogovornik PU-a Zvonko Smernić.

Policija je i u dvama automobilima bosanskohercegovačkih registarskih oznaka pronašla 1221 kutiju prokrijumčarenih cigareta.

Prošli vikend policija je pronašla i oduzela više komada raznoga
vatrenog oružja, od kojih su neka upotrijebljena u počinjenju
kažnjivih djela pokušaja ubojstava u Malom Gradcu kod Gline i u Donjoj Gračenici kod Kutine, te više komada streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene