Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog zlouporabe položaja te primanja mita policija je po nalogu Uskoka jutros uhitila dvije osobe, a po neslužbenim podacima među njima je sutkinja Općinskog suda u Zadru.


MUP je na svojim internetskim stranicama izvijestio da je Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uskokom jutros uhitio dvije hrvatske državljanke u dobi od 36 i 51 godinu nad kojima provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti i primanje mita

Vezani članci Ljubica Adžaip (Foto: Dnevnik.hr) Žena koja je razotkrila kirurga splitske bolnice: "Nadam se da će sada pacijenti brže doći na red i da za to neće morati plaćati" Bolnica/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Liječnik osumnjičen za primanje mita ostaje raditi u splitskoj bolnici

Uhićenja sutkinja navodno je bila raspoređena u stalnoj službi u Benkovcu, dok je druga uhićena osoba, po pisanju medija, podmićivanjem poticala sutkinju da riješi predmete prema njenim interesima.

Osumnjičenoj sutkinji je prije uhićenja na zahtjev Uskoka Državno sudbeno vijeće ukinulo imunitet.

Uskok se zasad nije oglasio o tom slučaju, a MUP je najavio da nove obavijesti slijede nakon kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK duže vrijeme provodi u koordinaciji s Uskokom. (Hina)