Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretraga i u BiH

Razbijeno zločinačko udruženje krijumčara: U tijeku uhićenja 11 osoba na području Zagreba i Karlovca

Policija, arhiva (Foto: Pixell)
Policija, arhiva (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Policija i USKOK razbili su lanac krijumčarenja ljudima u kojem je 12 osumnjičenih pripadnika zločinačkog udruženja od prosinca prošle do travnja ove godine u Hrvatsku navodno prokrijumčarilo najmanje 150 stranaca.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić potvrdila je da je u tijeku kriminalističko istraživanje vezano za počinjenje više kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj ili nekoj drugoj članici šengenskog sporazuma. Istraživanje provode policijski službenici PU zagrebačke u suradnji s PNUSKOK-om, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te Graničnom policijom BiH.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Osvrnuo se i na Milanovića Božinović o migrantima koji dolaze u Hrvatsku: "Oni kod nas dobiju 20 eura. Nemamo miigrantski problem" Granična policija - 5 Uhvaćeni na granici Usred noći pokušali ući u Hrvatsku: Policija uhitila krijumčara koji je bez vozačke vozio kombi pun migranata

Nakon više mjeseci istraživanja policija je osumnjičila 11 hrvatskih i jednog bosanskohercegovačkog državljana, u dobi od 23 do 71 godine, među kojima su i dvije žene. Policija sumnja da su se u najmanje 25 događaja povezali u zločinačko udruženje, i od prosinca 2017. do travnja ove godine organizirali krijumčarenje i prijevoz najmanje 150 stranaca s područja Bihaća i Velike Kladuše u Hrvatsku.

Doznaje se da su u tijeku uhićenja pet osoba na području Zagreba i šest na karlovačkom području. I dok hrvatska policija provodi pretrage prostora kojima se koriste osumnjičeni Ministarstvo sigurnosti BiH i njihova granična policija temeljem međunarodne policijske suradnje na svom području također provode operativne akcije.

Osumnjičeni su u organizaciji navodno sudjelovali za nagrade od 350 do 2800 eura, ovisno o statusu. Migranti su u Hrvatsku, kako se doznaje, ulazili iz BiH kod Vaganca, Petrove Gore, Cetingrada ili Maljevca, odakle bi ih prevozili prema Zagrebu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene