Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Policajci su me pištoljem udarili u glavu i opljačkali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
P. Ž. (39), koji je nakon intervencije policije u kojoj je zaplijenjeno 50 šteka cigareta, danas završio u bolnici na šivanju glave, odlučio je izaći u javnost sa svojom verzijom priče jer smatra da je žrtva policijske brutalnosti.

Prema njegovim riječima, policija mu je protupravno zaplijenila 5700 kuna i dva mobitela, a protiv policajca Vedrana Kataja (26), koji ga je udario drškom pištolja u glavu, najavio je i sudsku tužbu, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija od 3. travnja Novi val poskupljenja cigareta: Pogledajte nove cijene Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene

"Pred nas je uz škripu kočnica stao sivi Punto iz kojeg su izletjela dva čovjeka koji se nisu predstavili nego su skočili na nas pa sam počeo bježati. Jedan od njih me sustigao na obližnjoj ogradi i opalio me drškom pištolja u zatiljak, zbog čega sam čelom udario u pod. Iako je moj prijatelj priznao krivnju i moju nevinost, prisiljavali su ga da optuži i mene, a oduzeli su mi i novac i mobitele te mi bez razloga pretresli kuću", objasnio je P. Ž. 

U PU zagrebačkoj se pravdaju da je njihov službenik zbog hvatanja bjegunca upotrijebio fizičku snagu i sredstva za vezivanje. 

Tvrde da su prilikom pada s ograde obojica lakše ozlijeđena te da je P. Ž. udario glavom o policajčev službeni pištolj.

Inače, policajac Vedran Kataj već je bio na stranicama crne kronike u veljači ove godine, ali je tada bio u ulozi žrtve. 

Naime, Kataj je dobio batina u kafiću Mama koji se nalazi u sklopu kompleksa teniskih terena u Maksimirskoj 132. 

Policajac je u kafić došao u pratnji djevojke oko 5 sati ujutro, kada nije bio na dužnosti, ali ga je neki gost prepoznao i počeo vrijeđati. 

Kataj navodno nije odgovarao na provokacije, no razjareni gost ga je ipak udario šakom u glavu. 

Na policajca su tada nasrnuli i drugi gosti. Udarali su ga šakama po glavi i tijelu. 

Uspio se izvući, a napadači su se razbježali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene