Policajci su u Mrkoplju zatekli grupu migranata. Jedan od njih pružao je aktivan otpor, a policajac je zapucao.

Galerija


Na širem području Mrkoplja policajci su u srijedu kasno poslijepodne zatekli grupu migranata. Jedan od njih pružao je aktivan otpor policajcima i došlo je do opaljenja iz vatrenog oružja. Primljen je u riječki KBC gdje je operiran i izvan je životne opasnosti.

Vezani članci Utopilo se pet migranata U brodolomu gumenjaka utopilo se najmanje pet migranata: "Među preživjelima su dvije bebe, petero djece i dvije trudnice" Ilustracija (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Pokrenuta istraga protiv Europske komisije zbog odnosa hrvatske policije prema migrantima

"Tijekom policijskog postupanja jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, i tom je prilikom došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda", priopćeno je iz PU primorsko-goranske.

"Osobi je odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta. Prema prvim neslužbenim informacijama radi se o lakšoj ozljedi. Policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima se događaj odvio", dodaje se u priopćenju.

"Prostrijelna rana desnog ramena, sinoć je operiran. Stanje mu je stabilno i izvan životne je opasnosti. Nalazi se na odjelu traumatologije sušačkog lokaliteta KBC-a Rijeka", priopćeno je iz riječke bolnice.

Protiv ozlijeđenog migranta policija je podignula optužnicu, a kako je došlo do sukoba te kako je policajac napadnut, znat će se po završetku istrage. Kada bude otpušten iz bolnice muškarac ide u pritvor, a prijeti mu kazna i do osam godina zatvora.

Podsjetimo, prije manje od dva tjedna u Gorskom kotaru, na području Tuhobića, tijekom policijske intervencije ozlijeđen je migrant. U njegovu je tijelu pronađeno streljivo, a liječnici u riječkom KBC-u operirali su ga četiri puta kako bi mu spasili život. Prema informacijama od prije sedam dana, upucani migrant više nije bio životno ugrožen.

Protiv ozlijeđenog migranta policija podignula je optužnicu zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi. Kako je policajac napadnut, čime i kako je došlo do sukoba, znat će se po završetku istrage.