Ilustracija (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Ilustracija (Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Migrant koji je u subotu teško ozlijeđen u policijskom propucavanju na području Tuhobića u ponedjeljak je operiran i četvrti put, no stanje mu je i dalje nepromijenjeno - bez svijesti je te i dalje u životnoj opasnosti.


Od dežurnog liječnika jedinice intenzivnog liječenja riječkog KBC-a u utorak se doznaje da je u tijelu tog migranta pronađeno jedno streljivo, a ozlijeđeni su mu pluća, jetra i kralježnica.

Vezani članci Teška prometna nesreća u Omišu Teška prometna nesreća kod Omiša: Vozač automobila poginuo u sudaru s autobusom Uhićenje osumnjičenog za ubojstvo u Omišu Policija objavila snimke uhićenja osumnjičenog za ubojstvo u Omišu: "Radi se o nezapamćenoj, brutalnoj, bezobzirnoj likvidaciji"

Migrant je ozlijeđen u subotu kada mu je, tijekom policijskog postupanja prema skupini ilegalnih migranata na planini Tuhobić na nepristupačnom terenu u Gorskom kotaru, jedan policajac propucao toraks i abdomen.

Iz primorsko-goranske policije rekli su da su na mjestu događaja obavili očevid i izuzeli predmete koji mogu pomoći pri utvrđivanju okolnosti događaja te ih predali na vještačenje.

S obzirom na tajnost izvida i izvješće stručnog tima Ravnateljstva policije koje još nije dovršeno, iz policije navode kako još uvijek ne mogu iznositi više detalja o tom događaju.

Iz Sindikata policije Hrvatske naveli su da je do ozljeđivanja migranta došlo uslijed slučajnog opaljenja iz vatrenog oružja te da je život migranta spašen jer je policajac koji je pucao postupio u skladu s najvišim načelima.

Ozlijeđeni se nalazio u skupini od 17 ilegalnih migranata. Nitko od njih nije zatražio pravnu zaštitu u Hrvatskoj, pa će biti vraćeni u BiH, odakle su nezakonito ušli u Hrvatsku. (Hina)