Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na karlovačkoj benzinskoj

Policajac koji je pretukao mladića: 'Nisam kriv, nisam se iživljavao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na danas započetom suđenju policajcu Kristijanu Magliću za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Alenu Ajkiću u ožujku prošle godine na jednoj karlovačkoj benzinskoj postaji, okrivljeni je kazao da se ne osjeća krivim te da Ajkića u predjelu glave nije niti taknuo.

'Nisam kriv, nisam se na njemu iživljavao, već je on nogom krenuo na mene, ja sam mu je uhvatio i svojom nogom pomeo njegovu drugu nogu na kojoj je stajao. Ako je lupio tada glavom o nešto ja za to nisam kriv', kazao je. Dodao je da mu je žao što on kao policijski djelatnik nije tada smio kontaktirati s medijima, a Ajkić je to, rekao je, obilato koristio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Alen ispričao svoju priču 'Smijali su mi se policajci koji su me pretukli' Slika nije dostupna Nasilni policajci Istraga o grupi za potporu policajcu osumnjičenom za premlaćivanje

>> Pretučeni Ajkić: Nema šanse da odustanem!

>> Ajkić traži odštetu od 400 000 kuna

Ajkić je pak ustvrdio da mu je policajac zadao tup udarac šakom s leđa po lijevoj jagodičnoj kosti. Kazao je da je kod pada izgubio svijest te da je nakon što je došao svijesti opsovao policajcima 'majku pandursku'.

Maglić je suprotno tome kazao da te noći nije bio u službi nego u civilu, a da mu je Ajkić ničim izazvan prišao na benzinskoj postaji, opsovao majku rekavši 'sad nisi hrabar kad nisi u uniformi' te zamahnuo prema njemu nogom. Prema medicinskoj dokumentaciji Ajkić je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozljede i to prijelom gornje čeljusti i kostiju srednjeg lica s krvnim podljevima oko oba oka.



Sutkinja Ema Kaleb Mamić saslušala je danas nekoliko policajaca, Ajkićeve prijatelje i djelatnike benzinske postaje. Policajac Goran Lipošćak potvrdio je iskaz okrivljenog Maglića, a svi ostali svjedoci ponešto od događaja su vidjeli ali ne i početak, to jest tko je koga napao.

Maglić je zbog ovog događaja bio udaljen s posla te ga je Disciplinski sud, kako se danas doznaje u karlovačkoj PU, osudio na 'prestanak radnog odnosa - uvjetno na 12 mjeseci'. Ta sankcija još traje, a Maglić je vraćen na posao do pravomoćnosti sudske presude. Suđenje se nastavlja 5. svibnja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene