Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uputio prijedlog za nagodbu

Pretučeni Ajkić: Nema šanse da odustanem!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska brutalnost iz ožujka ove godine još uvijek čeka sudski epilog. Alena Ajkića, mladića iz Karlovca, na benzinskoj su crpki pretukla i teško ozlijedila trojica policajaca u civilu.

Slučaj koji je izazvao veliku pozornost završio je suspenzijom počinitelja. Ajkić međutim ne odustaje, traži odštetu, ali i kazneni progon za napadače. Četiri mjeseca nakon premlaćivanja Alen Ajkić i dalje osjeća posljedice. Izbijena su mu dva zuba a uskoro mora na još jednu operaciju slomljenog nosa. ‘Ne mogu spavati. Pijem tablete za smirenje i bolove’, opisao je Ajkić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Alen ispričao svoju priču 'Smijali su mi se policajci koji su me pretukli' Slika nije dostupna Nasilni policajci Istraga o grupi za potporu policajcu osumnjičenom za premlaćivanje

Trojica policajaca koji su ga pretukli i dalje su suspendirani. Ajkićev odvjetnik Željko Olujić uputio je Državnom odvjetništvu prijedlog za nagodbu. Ukoliko se ne dogovore oko odštetnog zahtjeva pokrenut će sudski postupak. No odvjetnik ni Ajkić nisu htjeli govoriti o iznosima. Neslužbeno riječ je o četiristo tisuća kuna.

Ajkić tvrdi da neće odustati od odštetnog zahtjeva ali i kaznene odgovornosti onih koji su ga pretukli. ‘Nisam bio kriv i sad da odustanem? Nema šanse jer nisu samo mene ta trojica pretukli. Ima još jedan slučaj od prije. To treba riješiti’, uvjeren je Ajkić.

>> Ajkić traži odštetu od 400 000 kuna

>> Pretučeni mladić: Batine su mi poklon za rođendan

U karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu kažu da su zaprimili zahtjev za mirno rješenje spora. U zahtjevu nije specificiran iznos odštete. Predmet je u obradi a konačna državnoodvjetnička odluka za mirno rješenje spora još nije donesena jer se još uvijek prikupljaju podaci.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene