Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku istraga

Policija objavila detalje pucnjave u Zagrebu koja je šokirala građane: Napadača su u "filmskoj" akciji uhvatili policajci izvan službe

Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL)
Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL)
Aktualno Galerija Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL) Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL) Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL) Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL) Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL) Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL) Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL) Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL) +2 Zagreb: Policijski očevid (Marko Prpic/PIXSELL) Galerija 1/7 >>
U Čalogovićevoj ulici u Zagrebu, u naselju Dugave u 21:50 došlo je do pokušaja ubojstva vatrenim oružjem, javljaju iz PU zagrebačke.

Policija je objavila detalje pucnjave u zagrebačkom naselju Dugave u Zagrebu. Do pucnjave je došlo u ponedjeljak u 21:50 sati. 40-godišnjak se kretao nogostupom u Čalogovićevoj ulici kada je u njegovu smjeru iz vatrenog oružja 26-godišnjak ispalio više hitaca.

Nakon toga, 40-godišnji muškarac, ostao je  u Čalogovićevoj ulici, dok je osumnjičeni počeo bježati prema Vatikanskoj ulici. Da se nešto događa, uočila su dvojica policijskih službenika koja su se zatekla u blizini, a bili su izvan službe i u civilu.

Oni su s namjerom uhićenja počinitelja potrčali za njim Vatikanskom ulicom, u isto vrijeme izdali naredbu da se zaustavi, na što se on oglušio i u bijegu odbacio vatreno oružje, priopćila je policija.

Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL) Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL)

Dvojica policajaca izvan službe uspjela su sustići osumnjičenog, koji je nastavio s otporom. Nazvali su svoje kolege na 192, koji su ubrzo došli i uhitili osumnjičenog koji je, potom, doveden u policiju na kriminalističko istraživanje.

Vatreno oružje pronađeno je na mjestu događaja, a ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb, priopćila je PU zagrebačka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završena istraga Pucnjava u Splitu: Muškarac koji je ranio susjeda pritvoren uz kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva

Navodno je samom događaju prethodila svađa. Jutarnji list prenosi kako je u pucnjavi ozlijeđena jedna osoba.

"Prestrašno da se pojedinci obračunavaju u naseljenom području. Mogli su ozlijediti nekog od mladeži koja svakodnevno sjedi na klupicama u blizini.

Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL) Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL)

Osim više uzastopnih hitaca koji su nam se učinili kao vatromet, neki čovjek u svijetloj košulji pritom je ozlijeđen, mislim u nogu jer ju je vukao. Navodno su dvojica bila na suprotnoj strani u autu. Uhićeni su navodno na izlazu iz Dugava prema Travnom", rekla je za Jutarnji list jedna stanarka zgrade.

Druga otkriva kako je prije pucnjave začula svađu nekoliko muškaraca i koja joj je zvučala prijeteće.

"Policija je ubrzo stigla. Od 22 sata, kada su sve ogradili, fokusirali su se na čahure koje su ostale za počiniteljima na sredini ceste. Inače smo miran kvart, no kada se ovakvo što dogodi, nije ti svejedno.

Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL) Zagreb: Policijski očevid pokušaja ubojstva u Dugavama (Marko Prpic/PIXSELL)

Pucalo se nekontrolirano. Meci su letjeli posvuda, ako je suditi po lokacijama gdje policija vrši očevid i skuplja dokaze", zaključila je druga stanovnica Dugava.


Aktualno Panika u Sisku: Epidemija se širi vrtićima i školama, ugroženi su i stanovnici doma umirovljenika Epidemija svraba, Sisak (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Epidemija svraba, Sisak (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Epidemija svraba, Sisak (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatska Panika u Sisku: Epidemija se širi vrtićima i školama, ugroženi su i stanovnici doma umirovljenika 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene