Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar)
Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar) Foto: Facebook/DVD Supetar

Pred Općinskim sudom u Splitu podignute su optužnice protiv trojice mladića koji su ljetos u Supetru na Braču napali sezonske radnike nakon što su čuli da netko od njih govori srpskim jezikom. Napali su i vatrogasca koji je pokušao obraniti sezonce.


22-godišnjaka i dvojicu 19-godišnjaka tereti se da su 9. lipnja ove godine oko 4:00 sata ujutro na autobusnom kolodvoru u Supetru na Braču napali grupu u kojoj su čuli da netko govori srpskim jezikom. "Okrivljenici su, tereti ih se, s ciljem da ih dovedu u ponižavajući položaj fizički nasrnuli na njih te ih udarali rukama i nogama po cijelom tijelu", priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Vezani članci Josip Jurić Umirovljenik donirao 100 tisuća kuna Odjelu za hemodijalizu u Supetru ime svoje preminule supruge Nasilje nad ženom, ilustracija Počelo sa zahtjevom za prijateljstvo: Pozvao ju u BiH pa zatočio i tukao, tjerao na prosjačenje, sakupljanje boca...

Jedan od napadnutih mladića, 21-godišnjak, zadobio je u tom napadu hematom na prijelazu zatiljka u vrat, hematom na desnom ramenu i ogrebotine na oba lakta i oba koljena. Napadnuti 22-godišnjak je zadobio kontuziju lijevog oka s manjom laceracijom na donjem rubu donjeg kapka, dok je treći, 21-godišnjak zadobio kontuziju na čelu, hematom na bradi i više hematoma na predjelu leđa i slabinskom području. Napadnuta 26-godišnjakinja je zadobila suspektnu frakturu četvrte metakarpalne kosti.

Državno odvjetništvo 22-godišnjaka tereti da je pod utjecajem alkohola i više vrsta droga te da je, s namjerom da ozlijedi 26-godišnjeg vatrogasca koji je došao obraniti napadnute mladiće i djevojku, nasrnuo na njega i nanio mu tešku tjelesnu ozljedu. Udario ga je zatvorenom šakom u predjelu nosa pri čemu je ovaj zadobio višestruku frakturu nosne kosti s manjim pomakom koštanih ulomaka u distalnom dijelu.

Podsjetimo, incident se zbio u lipnju nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina koje je od razularene mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici. Povod za napad je bila nacionalna netrpeljivost jer je netko iz skupine napadača tražio "gdje su Srbi?".