Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilje na Braču

Podignute optužnice protiv nasilnika koji su ljetos pretukli sezonske radnike i vatrogasca u Supetru

Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar)
Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar) Foto: Facebook/DVD Supetar
Pred Općinskim sudom u Splitu podignute su optužnice protiv trojice mladića koji su ljetos u Supetru na Braču napali sezonske radnike nakon što su čuli da netko od njih govori srpskim jezikom. Napali su i vatrogasca koji je pokušao obraniti sezonce.

22-godišnjaka i dvojicu 19-godišnjaka tereti se da su 9. lipnja ove godine oko 4:00 sata ujutro na autobusnom kolodvoru u Supetru na Braču napali grupu u kojoj su čuli da netko govori srpskim jezikom. "Okrivljenici su, tereti ih se, s ciljem da ih dovedu u ponižavajući položaj fizički nasrnuli na njih te ih udarali rukama i nogama po cijelom tijelu", priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

Jedan od napadnutih mladića, 21-godišnjak, zadobio je u tom napadu hematom na prijelazu zatiljka u vrat, hematom na desnom ramenu i ogrebotine na oba lakta i oba koljena. Napadnuti 22-godišnjak je zadobio kontuziju lijevog oka s manjom laceracijom na donjem rubu donjeg kapka, dok je treći, 21-godišnjak zadobio kontuziju na čelu, hematom na bradi i više hematoma na predjelu leđa i slabinskom području. Napadnuta 26-godišnjakinja je zadobila suspektnu frakturu četvrte metakarpalne kosti.

Državno odvjetništvo 22-godišnjaka tereti da je pod utjecajem alkohola i više vrsta droga te da je, s namjerom da ozlijedi 26-godišnjeg vatrogasca koji je došao obraniti napadnute mladiće i djevojku, nasrnuo na njega i nanio mu tešku tjelesnu ozljedu. Udario ga je zatvorenom šakom u predjelu nosa pri čemu je ovaj zadobio višestruku frakturu nosne kosti s manjim pomakom koštanih ulomaka u distalnom dijelu.

Podsjetimo, incident se zbio u lipnju nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina koje je od razularene mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici. Povod za napad je bila nacionalna netrpeljivost jer je netko iz skupine napadača tražio "gdje su Srbi?".


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene