Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon četiri mjeseca

Podignuta optužnica protiv ubojice iz Đakova: DORH otkrio detalje hladnokrvnog dvostrukog ubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojica iz Đakova osumnjičen je za teška ubojstva radnice Centra za socijalnu skrb Blaženke Poplašen i pravnika CZSS-a Ivana Pavića koja su se dogodila u srpnju ove godine.

Osječki sud u utorak je priopćio da je nadležno državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv 61-godišnjeg Andrije Drežnjaka, osumnjičenog za dva kaznena djela teškog ubojstva. "Županijskom sudu u Osijeku u utorak je dostavljena optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku uz njihov kazneni predmet protiv okrivljenog Andrije Drežnjaka, kojeg se sumnjiči da je počinio dva kaznena djela teških ubojstava na štetu dvoje djelatnika Centra za socijalnu skrb iz Đakova", priopćeno je sa suda.

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za ubojstvo žene u Blatu priveden na sud FOTO Ovo je muškarac koji je prerezao vrat ženi kod savskog nasipa: Skrivao je lice, ima ozlijeđenu ruku Policija, ubojstvo kod bolnice - 5 tijelo je bilo uz Savu Detalji strašnog ubojstva na savskom nasipu: Ubojica i žrtva bili su u vezi

Drežnjaka optužnica tereti da je 9. srpnja ove godine u prostorijama đakovačkog Centra za socijalnu skrb upucao i ubio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen te teško ranio pravnika Centra Ivana Pavića. Nakon pucnjave 61-godišnji Drežnjak je pobjegao, a policija ga je istog dana ulovila na području Đakova. Ozlijeđeni djelatnik CZSS-a od zadobivenih je ozljeda 19. srpnja preminuo u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

Pucao prvo u pravnika

Osječko državno odvjetništvo priopćilo je da je Drežnjak u svojem pohodu ušao s pištoljem koji je sakrio u torbici te da je došao s planom da ubije. "Okrivljenika se tereti da je 9. srpnja 2019. u prostorijama centra za socijalnu skrb u Đakovu, u uvjerenju da su mu djelatnici centra, pravnik (1984.) i socijalna radnica (1969.), na nezakonit način oduzeli obiteljsku kuću u kojoj prebiva, prema unaprijed stvorenom planu da ih zbog toga liši života, s pištoljem skrivenim u torbici došao pred ulazna vrata centra i neistinito predočio zaštitaru da se treba javiti svom socijalnom radniku kako bi mu samo uručio neki papir i koji ga je, ne sumnjajući u njegove navode i poznavajući ga kao dugogodišnjeg štićenika centra, bez detaljnije provjere pustio u zgradu.

Nakon toga je, tereti ga se, otišao u ured u kojem je radio spomenuti pravnik te nakon kraćeg razgovora s njim, iz pištolja ispalio iz neposredne blizine jedan hitac u glavu i time mu nanio ozljede koje su bile osobito teške naravi i uslijed kojih je spomenuti pravnik preminuo 19. srpnja 2019. u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Okrivljenika se tereti da je potom otišao u susjednu uredsku prostoriju socijalne radnice i njegove skrbnice te iz istog pištolja iz neposredne blizine ispalio jedno streljivo u njezinu glavu nanijevši joj time ozljede koje su bile osobito teške naravi i uslijed kojih je socijalna radnica preminula na mjestu događaja", priopćeno je u utorak iz Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku.

U podignutoj optužnici predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenog Andrije Drežnjaka zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Dokaže li mu se krivica, Drežnjak bi mogao biti kažnjen kaznom zatvora od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene