Požeški gradonačelnik Darko Puljašić - 3
Požeški gradonačelnik Darko Puljašić - 3 Foto: DNEVNIK.hr

USKOK je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Požege Darka Puljašića.


 Njega i muškarca (39) terete zbog kaznenog djela trgovanja utjecajem. 

Vezani članci Teške optužbe protiv načelnika riječke krim policije Podignuta optužnica protiv bivšeg načelnika riječke krim policije, o kojem je prvo izvještavalo Provjereno Policijske lisice, ilustracija Podignuta optužnica zbog napada na policajca i policajku

"Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su tijekom siječnja 2020. godine, prvookrivljeni koristeći se autoritetom gradonačelnika Grada Požege i drugookrivljeni koristeći se autoritetom zamjenika gradonačelnika Grada Požege te predsjednika skupštine trgovačkog društva Komunalac Požega d.o.o. (dalje Komunalac), u kojem trgovačkom društvu Grad Požega ima većinski osnivački udio, zatražili od direktora Komunalca da postupak nabave za izradu energetskih certifikata i glavnih projekata za energetsku obnovu stambenih zgrada kojima je to društvo upravitelj, protivno interesima suvlasnika navedenih stambenih zgrada, provede tako da pogoduje točno određenim izvođačima", stoji u objavi USKOK-a.

"Okrivljenici su tražili da Komunalac u postupku nabave za svaku pojedinu stambenu zgradu uputi pozive za dostavljanje ponuda za obavljanje navedenih usluga onim ponuditeljima na koje ga oni upute, a da će potom ti ponuditelji u skladu s dogovorenim osigurati još dvije ponude drugih ponuditelja te će svoje ponude međusobno uskladiti na način da najpovoljniji ponuditelji budu upravo oni izvođači koje su odredili okrivljenici pri čemu bi se postigle najviše moguće cijene za koje bi se moglo ishoditi sufinanciranje, na što direktor Komunalca nije pristao", dodaju u priopćenju.

Mediji su početkom godine objavili tajnu snimku na kojoj se čuje kako Puljašić i njegov zamjenik uvjetuju bivšem direktoru požeškog Komunalca kome će se dodijeliti poslovi energetske obnove zgrada. Bivšem saborskom zastupniku to je druga afera, prva je ona s navodnim krivotvorenjem poslovnih isprava za subvencije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju