Obavijesti Video Pretražite Navigacija
19-godišnjak s Paga

Piroman s vatrogascima gasio vatru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhvaćen je 19-godišnjak s otoka Paga koji je u razdoblju od 10. do 14. ožujka zapalio tri staje u Kolanu i Šimunima, a zatim je požare prijavljivao i zajedno s vatrogascima sudjelovao u gašenju.

Paški i zadarski policajci jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je 10. ožujka u Kolanu na otoku Pagu, namjerno izazvao požar u staji 61-godišnjeg mještanina u kojoj je izgorjelo 200 bala sijena. Sumnjiči ga se također da je četiri dana kasnije u Šimunskom polju izazvao požar na staji u vlasništvu 44-godišnjaka iz Šimuna u kojoj je izgorjela cijela staja i oko 200 bala sijena te da je istoga dana na predjelu Kalinac zapalio još jednu staju u vlasništvu 59-godišnjaka iz Šimuna u kojoj je izgorjelo 250 bala sijena.

Na sve tri staje ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 50 tisuća kuna.  Utvrđeno je da je mladić izazvane požare sam prijavljivao vatrogascima, te se uključivao u njihovo gašenje.

Protiv 19-godišnjeg piromana podnesena je kaznena prijava općinskom državnom odvjetniku u Zadru zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. (Hina)

Pročitajte i ovo Požar na Siciliji Užas na jugu Italije Vatrena stihija Siciliju pretvara u pepeo, tko je kriv za pakao na zemlji? ''Neki izgube kontrolu nad vatrom, neki namjerno pale - piromani, zavađeni susjedi...'' Ilustracija Izgorjela tri hektara Policija uhitila piromana koji je izazvao požar u blizini Knina

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene