Vatrogasci, ilustracija
Vatrogasci, ilustracija Foto: Bruno Fantulin/Pixsell

Zagrebački policajci završili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom za kojega sumnjaju da je podmetnuo dva požara na sam dan Uskrsa.


27-godišnjak je osumnjičen da je u nedjelju oko 2:30 u Zaprešiću u Ulici kardinala Alojzija Stepinca otvorenim plamenom izazvao požar unutar plastičnih kontejnera trgovačkog društva iz Zaprešića. U požaru su ti kontejneri u potpunosti izgorjeli.

Vezani članci Požar u povijesnoj tvornici u Sankt Peterburgu - 1 Dvije osobe uhićene zbog velikog požara u tvornici u Rusiji: U gašenju poginuo vatrogasac, trojica teško ozlijeđena Požar u Aržanu - 2 Buknuo požar na katu kuće u Aržanu: "Dok su nam dojavili, krov je već izgorio"

Požar se proširio na limeni kiosk tvrtke iz Zagreba. Unutrašnjost kioska i artikli koji su se u njemu nalazili djelomično su izgorjeli. Požar je zahvatio i dva stupa električne energije i telekomunikacije kao i jednu plastičnu kantu za otpad koji su djelomično izgorjeli.

Nakon izazivanja požara 27-godišnjak se sakrio u napušteni objekt u neposrednoj blizini i tamo se skrivao otprilike pola sata. Za to su vrijeme vatrogasci zaustavili daljnje širenje podmetnutog požara.

Nedugo nakon prvog, podmetnuo i drugi požar

Nedugo zatim oko 3:50 izašao je iz napuštenog objekta i došao do pothodnika tržnice u Tržnoj ulici da bi i tamo podmetnuo požar u hodniku ispred sanitarnih prostorija. Izgorjela su invalidska kolica, perilica rublja i druga razna ambalaža.

Tijekom širenja požara zapalila su se aluminijska i metalna vrata. Od visoke temperature se rastalio metal i došlo je do začađenja sanitarnih prostorija. Oštećene su i staklene stijenke vrata poljoprivredne ljekarne. Oštećenja su nastala i na aparatu za kavu.

27-godišnjak je nakon podmetanja tog požara počeo bježati. Uočili su ga policajci. Posumnjali su da je riječ o osobi koja se može dovesti u vezu s oba požara pa je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Materijalna šteta je zasad neutvrđena, cijeni se većom. 27-godišnjak je pritvoren dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.