Uhićenje nasilnika (Foto: Arhiva/Tino Juric/PIXSELL)
Uhićenje nasilnika (Foto: Arhiva/Tino Juric/PIXSELL) Foto: Arhiva/Tino Juric/PIXSELL

Istražni sudac Županijskog suda u Splitu u ponedjeljak bi trebao ispitati 26-godišnjeg norveškog državljanina koji je u subotu navečer na terasi hotela u Tučepima nakon narušavanja javnog reda i mira u pijanom stanju šakom u glavu udario dva policijska djelatnika, pa državno odvjetništvo zbog napada na službenu osobu traži zatvor, doznaje se u policiji i na sudu.


Policija je na intervenciju pozvana u 22:30, a kada su stigli na terasu hotela, tamo su zatekli 26-godišnjeg Norvežanina koji je bio vidno alkoholiziran, a kasnijim se testiranjem utvrdilo da je imao nešto manje od dva promila alkohola u krvi.

Vezani članci Prosvjed u Louisvilleu Na prosvjedu za Breonnu Taylor ranjena dvojica policajaca, prosvjednici uhićeni u više gradova Njemačka policija, ilustracija Sramota u njemačkoj policiji: Pogledajte kakve su odvratne radikalne sadržaje razmjenjivali u chatovima

Dva su policajca mladog stranca zamolila da im pokaže dokumente, na što je on prvo jednog, a zatim i drugog udario šakom u glavu. Nije im preostalo ništa drugo, već ga vezati i privesti u Policijsku postaju Makarska.

Norvežanina je prethodno pregledao liječnik i utvrdio mu ogrebotine odnosno lakše tjelesne ozljede, kao i dvojici policajaca koji su "zaradili" crvenilo na licu.

Nakon što su ga kriminalistički obradili, policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu, priveli su ga pritvorskom nadzorniku, a nakon što je državno odvjetništvo za njega zatražilo zatvor, sada se čeka da ga ispita sudac istrage. (Hina)