Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vozeći u suprotnom smjeru s čak 1,83 promila alkohola u krvi 45-godišnjak iz Sesveta sinoć oko 21 sat na autocesti Zagreb - Lipovac kod Nove Gradiške prouzročio je prometnu nesreću, koja je samo pukom srećom prošla bez ozlijeđenih.


Hondom zagrebačkih registracija sudario se s audijem slavonskobrodskih registracija kojim je u smjeru Zagreba upravljao 30-godišnji Kristijan Paljuca.

Vezani članci Sudar Otac za dlaku izbjegao tragediju, u zadnji tren uspio je skočiti i spasiti noge Prometna nesreća kod Nacionalne sveučilišne knjižnice Rusvaj kod NSB-a: Sudarila se dva automobila, jedan završio na krovu, tri osobe ozlijeđene

'Bila je magla. Vozio sam prema Zagrebu i iza Nove Gradiške u jednoj sekundi ispred mene se stvorio auto koji mi je išao auto u susret. Nisam mogao vjerovati. Pokušao sam izbjeći sudar tako što sam skrenuo u lijevo, ali on je svojim autom zahvatio suvozačevu stranu moga automobila i bacio me na bankinu srednjeg dijela auto ceste. Tu sam se izvrtio i zaustavili smo se pedeset do sto metara dalje', još vidno uzbuđen priča Paljuca.

Kaže da danas slavi drugi rođendan, s obzirom na to da je na njegovom automobilu šteta gotovo stopostotna.

Pijani vozač bio uvjeren da vozi u pravom smjeru

Dodaje da je autocestom u tom trenutku prošlo još pet, šest automobila. 'Mahao sam im, ali se nisu zaustavljali. Stao je tek jedan kamion iz Srbije i vozač mi je posudio mobitel pa sam nazvao policiju koja je stigla za desetak minuta, a za par minuta stigla je i hitna. Vozač koji je prouzročio nesreću bio u vidno alkoholiziranom stanju i uopće nije znao gdje je ušao na autocestu. Čini mi se kako je bio uvjeren da vozi pravim smjerom', dodaje Paljuca.

U brodsko-posavskoj policiji kažu kako se 45-godišnji S.S. na autocestu uključio kod Nove Gradiške, ali da se ne sjeća zašto je krenuo suprotnim smjerom. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog, a zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i suprotnim smjerom može mu biti izrečena novčana kazna u maksimalnom iznosu od 20 tisuća kuna.