Policija, ilustracija (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL) Foto: Jurica Galoi?/PIXSELL

U subotu, nešto poslije ponoći, dogodila se prometna nesreća u Donjim Andrijevcima kod Slavonskog Broda. Pijani 23-godišnjak automobilom je udario u lokomotivu na pružnom prijelazu.


Na prijelazu ceste preko željezničke pruge u Donjim Andrijevcima, u subotu u 0:20, dogodila se prometna nesreća u kojoj, srećom, nije nitko nastradao. Materijalna šteta je značajna.

Vezani članci Domagoj Mikić razgovara s Josipom Medvedom - 3 Što je bio uzrok stravične nesreće na A1? Načelnik prometne policije otkrio što će biti s vozačem kamiona kad izađe iz bolnice Policija, ilustracija Crno jutro u Međimurju: U prometnoj nesreći kod Čakovca poginula jedna osoba

Policija je očevidom utvrdila da je 23-godišnjak automobilom upravljao prije dobivanja vozačke dozvole. Kretao se kolnikom Kolodvorske ulice, od zapada u smjeru istoka.

Sjevernim kolosijekom željezničke pruge Zagreb – Tovarnik u smjeru zapada kretao se teretni vlak kojim je upravljao 55-godišnjak. 23-godišnjak se nije zaustavio na pružnom prijelazu iako je signalizacija na pružnom prijelazu najavljivala dolazak vlaka.

U jednom trenutku došlo do udara prednjeg dijela automobila u lokomotivu. Alkotestom je utvrđeno da je 23-godišnjak imao 1,62 promila.

S obzirom na to da se radi o recidivistu, uhićen je i doveden u Postaju prometne policije Slavonski Brod. Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu proveden je skraćeni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen s 30 dana zatvora. Prevezen je u zatvor u Požegi.