Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dijete ozlijeđeno

Petero starijih učenika pretuklo prvašića, napokon se oglasila i policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su mediji u Istri objavili anonimne e-mailove da policija ništa ne poduzima u slučaju gdje je petero starijih učenika pretuklo prvašića na školskom igralištu u Višnjanu, iz istarske policije u ponedjeljak su naveli da su tog 2. ožujka zaprimili liječničku prijavu o ozlijeđenom djetetu te provode izvide.

"U višnjanskoj osnovnoj školi petero starijih učenika pretuklo je prvašića. Dijete je završio na hitnoj pomoći, dok ravnatelj pokušava sve zataškati. Događaj se zbio 2. ožujka za vrijeme sportske škole na igralištu, i to pred drugom djecom. Policija ne poduzima ništa, premda je obavještena, a o tom događaju upoznat je i Centar za socijalnu skrb. Za sada se ništa nije poduzelo", stoji u anonimnom mailu.

Glasnogovornica istarske Policijske uprave Suzana Sokač potvrdila je novinarima da je porečka policija odmah spomenutog dana zaprimila liječničku prijavu o ozlijeđenom djetetu.

"Zbog sumnje da je riječ o vršnjačkom nasilju koje se dogodilo na igralištu jedne škole, policijski službenici provode izvide te će o svemu utvrđenom izvijestiti nadležno državno odvjetništvo", navela je Sokač.

Napomenula je da iz policije, radi zaštite dobrobiti djeteta, nisu u mogućnosti iznositi druge detalje tog događaja.

Pročitajte i ovo Renata Ćorić Špoljar ODMAH POTRAŽITI POMOĆ Snimka koja je šokirala Hrvatsku otvorila je i niz pitanja: "Djeca žrtve često misle da su to zaslužila"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Učenik otprije problematičan? Dječak udario školskog kolegu šakom u lice i teško ga ozlijedio, roditelji nasilnika kažu da mu je ''samo opalio šamar''. Sada moraju platiti odštetu

Inače, vršnjačko nasilje, i ovoga puta napadom više učenika na jednog mlađeg, u Istri se dogodilo i prije mjesec dana.

U Medulinu je više školaraca naguravalo te po glavi i tijelu izudaralo učenika drugog razreda, dosta učenika sve je i snimalo ne reagirajući niti pokušavajući spriječiti nasilje, a snimka se kasnije dijelila putem internetskih mreža.

''Ne smijemo tretirati kao dječju igru''

''Oštro osuđujemo nasilje bilo koje vrste, a posebno nad djecom. Treba imati na umu da će to dijete imati doživotne trajne posljedice, kako fizičke, ali još više psihičke, i to može i vjerojatno hoće trajati cijeli život.

Može dovesti do toga da će se dijete bojati ići u školu, bojati sam biti na ulici, da dijete može popustiti u školi i da će vjerojatno imati noćne more. Nikako to ne smijemo tretirati kao dječju igru ili slično'', priopćili su iz Hrvatske udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima.

Apeliraju prvo na Policiju i Državno Odvjetništvo da sukladno svojim poslovima i ovlastima predlože sudu najstrožu kaznu, kako bi se ubuduće utjecalo na savjest nasilnika da ne čine takva kaznena djela.

''Apeliramo na sud na najstrožu kaznu predviđenu zakonskim odredbama, kako bi se ubuduće spriječilo ponavljanje takvih kaznenih djela'', zaključuju iz HUPŽNDS-a.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene