Vršnjačko nasilje, ilustracija
Vršnjačko nasilje, ilustracija Foto: Getty Images

Četrnaestogodišnjak udario je šakom u lice 15-godišnjaka u dvorište jedne osnovne škole u Pakracu i teško ga ozlijedio. Napadnuti dječak završio je na operaciji lica u KB-u Dubrava.


Malodobni dječak (14) udario je šakom u lice 15-godišnjaka u dvorištu osnovne škole u Pakracu. Petnaestogodišnjak je završio na operaciji lica u KB-u Dubrava u Zagrebu. Zbog napada roditelji nasilnog dječaka teško ozlijeđenom učeniku moraju platiti 22.000 kuna odštete i troškove postupka, piše Danica.

Protiv 14-godišnjaka je vođen kazneni postupak na Općinskom sudu u Bjelovaru i izrečena mu je odgojna mjera pojačane brige i nadzora te mjera posebne obveze da se, uz suglasnost oca, podvrgne stručnom medicinskom postupku.

Višestruke ozljede

U pravomoćnom kaznenom rješenju stoji da se 14-godišnjaka tereti da je u dvorištu škole, zbog ranijih nesuglasica koje je njegov prijatelj imao s napadnutim dječakom, prišao 15-godišnjaku koji je sjedio na klupi i šakom ga udario ga u lice. Slomio mu je jagodičnu kost kosti gornje čeljusti, stoji u rješenju.

''Nakon završetka liječenja kod dječaka zaostale su trajne posljedice u vidu deformacije i slabosti mišića lijeve strane lica, povremenih glavobolja, osobito pri dužem čitanju, radu na osobnom računalu, pri gledanju televizije, a pri dužem žvakanju javlja se umor lijeve strane lica'', stoji u tužbi.

Cyberbullying, ilustracija - 1 Kada je postalo normalno brutalno vrijeđati druge? Problem koji ima tragične posljedice: "Prvo dolazi nepovjerenje, panični napadaji, pa depresija"

Roditelji nasilnog dječaka, koji je navodno i ranije imao problema u školi s ponašanjem, tvrdili su da njihov sin nije mogao tako teško ozlijediti školskog kolegu te da mu je ''samo dao šamar nakon svađe''. Druga djeca koja su svjedočila napadu tvrdila su suprotno.

Sutkinja je u odlučila i da roditelji moraju isplatiti odštetu ozlijeđenom učeniku istaknula kako su oni ''dužni ne samo skrbiti o odgoju djeteta, nego i voditi nadzor nad djetetovim ponašanjem'', prenosi Danica.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju