Nasilje u obitelji,ilustracija
Nasilje u obitelji,ilustracija Foto: Getty Images

Općinski sud u Bjelovaru nepravomoćno je osudio roditelje koji su pet godina zanemarivali svoju djecu na uvjetne kazne. Djeca su im oduzeta.


Bračni par iz šire okolice Bjelovara nepravomoćno je osuđen za višegodišnje zanemarivanje petero djece na uvjetne zatvorske kazne. Zanemarivanje djece trajalo je godinama - od sredine lipnja 2008. do prosinca 2013. godine. Bračni par se rastao tijekom 2013. godine.

Vezani članci Nasilje, ilustracija Mladić premlatio maloljetnu majku njegova djeteta, prijetio joj smrću: Nije mu dala PIN svoje bankovne kartice Nasilje u obitelji, ilustracija Strava u okolici Zadra: Kanađanin u obiteljskoj kući silovao suprugu, svakodnevno tukao nju i četvero djece

Supružnici su se konstantno svađali i često fizički obračinavali pred djecom, a djecu su kažnjavali udarajući ih rukama po raznim dijelovima tijela. Osim toga, djecu nisu vodili na redovne liječničke preglede niti na redovna cijepljenja, nisu im pomagali u školi niti odlazili na roditeljske sastanke. Djeca su bila gladna, higijenski zapuštena i neadektvatno obučena, piše Bjelovar.live.

Nebriga o djeci nastavljena je i nakon rastave roditelja. Otac je svakodnevno bio pijan, a majka nije brinula za djecu. Reagirao je nadležni centar za socijalnu skrb koji im je oduzeo djecu i smjestio ih u udomiteljske obitelji.

Općinski sud u Bjelovaru majku je osudio na godinu dana zatvora, a oca na 10 mjeseci zatvora. Kazne su im zamijenjene uvjetnima s rokom kušnje od dvije godine. Roditelji su na kraju platili samo 300 kuna sudskih troškova.