Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji iz pakla

Sramotna pljuska pravosuđa: Petero djece držali gladnima i bez odjeće. Evo kakvu im je kaznu dosudio sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud u Bjelovaru nepravomoćno je osudio roditelje koji su pet godina zanemarivali svoju djecu na uvjetne kazne. Djeca su im oduzeta.

Bračni par iz šire okolice Bjelovara nepravomoćno je osuđen za višegodišnje zanemarivanje petero djece na uvjetne zatvorske kazne. Zanemarivanje djece trajalo je godinama - od sredine lipnja 2008. do prosinca 2013. godine. Bračni par se rastao tijekom 2013. godine.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

Supružnici su se konstantno svađali i često fizički obračinavali pred djecom, a djecu su kažnjavali udarajući ih rukama po raznim dijelovima tijela. Osim toga, djecu nisu vodili na redovne liječničke preglede niti na redovna cijepljenja, nisu im pomagali u školi niti odlazili na roditeljske sastanke. Djeca su bila gladna, higijenski zapuštena i neadektvatno obučena, piše Bjelovar.live.

Nebriga o djeci nastavljena je i nakon rastave roditelja. Otac je svakodnevno bio pijan, a majka nije brinula za djecu. Reagirao je nadležni centar za socijalnu skrb koji im je oduzeo djecu i smjestio ih u udomiteljske obitelji.

Općinski sud u Bjelovaru majku je osudio na godinu dana zatvora, a oca na 10 mjeseci zatvora. Kazne su im zamijenjene uvjetnima s rokom kušnje od dvije godine. Roditelji su na kraju platili samo 300 kuna sudskih troškova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene