Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dragan Paravinja, 42-godišnji vozač kamiona koji se sumnjiči za ubojstvo i nestanak Antonije Bilić i za više drugih silovanja i mogućih ubojstava bit će izručen Republici Hrvatskoj tijekom idućeg tjedna, rekao je za Blic glasnogovornik Ministarstva pravosuđa BiH.


Jusuf Halilagić, glasnogovornik ministarstva, rekao je da je zahtjev hrvatskog pravosuđa već stigao u Sarajevo i da se sad čeka zahtjev iz Srbije, a onda i odluka resornog ministra o izručenju.

Vezani članci Slika nije dostupna Policija ne želi isključiti nijednu mogućnost u potrazi za Antonijom Slika nije dostupna U potragu za Antonijom uključili se i elitni specijalci HV-a s posebnom opremom

'Kad stigne zahtev iz Srbije o izručenju Dragana Paravinje ministar pravosuđa donosi odluku gde će on biti izručen. Nakon toga Interpol određuje termine prebacivanja. Očekujemo da se cijeli postupak završi u idućih desetak dana', rekao je Halilagić.

Ministarstvo pravde Srbije jučer je poslalo zahtjev za izručenjem Paravinje Srbiji, međutim, ponovljeno je da se Srbija neće protiviti ako on bude izručen Hrvatskoj.

'Prema europskim konvencijama, ako izručenje jednog počinitelja kaznenog djela traži više zemalja, onda se prednost daje onoj u kojoj je učinjeno teže kazneno djelo', poručeno je iz Ministarstva.

Dragan Paravinja, koji se trenutno nalazi u zatvoru 'Kula' u Istočnom Sarajevu, trebao bi ostati u Republici Srpskoj dok se pred sudom u Sokocu ne okonča sudski postupak koji se protiv njega vodi zbog pokušaja silovanja koje je počinio 2002. godine, a za koji je glavno ročište zakazano za sutra.