Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretraga rijeka i jezera

U potragu za Antonijom uključili se i elitni specijalci HV-a s posebnom opremom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 150 osoba, uključujući i Bojnu za specijalna djelovanja, jutros je nastavilo intenzivnu potragu za nestalom Antonijom Bilić, a u nastavljeno je i isušivanje Brljanskog jezera.

Teren se pretražuje već osmi dan, a danas se nastavilo s pretragom i isušivanjem dijela jezera na Brljanu tik uz mostove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za danas potraga završila Misterij se nastavlja: Kad će se naći trag Antoniji? Slika nije dostupna Kreće postupak izručenja Još jedna monstruozna laž: Paravinja nema državljanstvo BiH!

Razina jezera pala je gotovo 2 metra, a pumpe za ispumpavanje vode rade bez prestanka punom snagom. Tijekom dana dopremit će se ih se još. Rubni dijelovi jezera potpuno su isušeni, no u najdubljim dijelovima ima još vode. Očekuje se kako će do kraja dana većina vode biti ispumpana.

Manja količina vode olakšala je potragu roniocima, njih desetak, koji i dalje pretražuju jezero. Okolicu jezera s psima pretražuju pripadnici HGSS-a i policije.

Danas će se pretraživati i Šarena jezera kod Knina, dionica ceste D-1 od Šarenih jezera prema Sinju te tok rijeke Orašnice, koja se iza Knina spaja s rijekom Krkom te tok rijeke Krke od Knina do Brljana.

U pretrazi sudjeluje više od 150 osoba, i to većim dijelom pripadnici interventne, specijalne i kriminalističke policije, specijalni ronioci HV-a iz Bojne za specijalna djelovanja, HGSS-a te vatrogasaca.

Pretrazi terena se ponovno priključio i policijski helikopter koji nadlijeće šire područje. Policija i dalje provodi detaljna kriminalističko-analitička istraživanja svih pribavljenih podataka i obavijesti.

Antonija Bilić (17) nestala je 7. lipnja dok je stopirala kod mosta na Čikoli. Sumnja se da ju je ubio 42-godišnji Dragan Paravinja, koji je nakon uhićenja u BiH priznao zločin i rekao da je djevojku zadavio i bacio u rijeku Krku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene