Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na dobacivanja i provokacije iz publike u sudnici, vezane za Antoniju Bilić, samo se nekoliko puta cinično nasmiješio.


'Nisam kriv. Ja ne silujem djevojke. Sve mi žele podmetnuti, a znam i zašto', rekao je Paravinja potpuno mirnim i opuštenim tonom na sudu u Sokocu, a na dobacivanja i provokacije iz publike u sudnici, vezane za Antoniju Bilić, samo se nekoliko puta cinično nasmiješio, prenosi Blic.

Vezani članci Slika nije dostupna Paravinja uskoro u Hrvatskoj: Hoćemo li saznati gdje je Antonia? Slika nije dostupna Policija ne želi isključiti nijednu mogućnost u potrazi za Antonijom

42-godišnji Paravinja optužen je da je silovao djevojku prije devet godina u selu Dvoriš na Palama. Sud u Sokocu je iduće ročište zakazao za 12. srpnja, a tada bi neuropsihijatri trebali utvrditi psihičko stanje optuženog nakon čega će sud odlučiti je li on psihički sposoban za nastavak suđenja.

Paravinja, koji je priznao da je silovao, ubio i bacio u rijeku Krku Antoniju Bilić iz okolice Drniša, osumnjičen je i da je u oko 13 sati, 18. srpnja 2002. godine silovao djevojku u mjestu Dvoriš na Palama, kroz koje je prolazio kamionom. Paravinja, koji i u Srbiji ima četiri i pol godine zatvorske kazne za silovanje, na sudu se ponašao potpuno smireno, ravnodušno i hladno.

O nestanku i silovanju Antronie Bilić nije ništa pričao, a na dobacivanja i provokacije iz publike u sudnici, samo se nekoliko puta cinično nasmiješio. 'Negiram sve optužbe koje mi se stavljaju na teret. Nisam kriv, ja ne silujem djevojke. Ne osjećam se krivim. Sve mi žele podmetnuti, a znam i zbog čega', rekao je Paravinja u sudu u Sokocu.

Iako je prije nekoliko dana priznao ubojstvo 17-godišnje Antonije Paravinja je promijenio 'ploču'. Sada negira da ju je ubio, te tvrdi kako je u policiji bio primoran na priznanje zbog batina.

'On kaže da je bio primoran priznati ubojstvo', kazala je njegova odvjetnica Milana Bulić koja Paravinju zastupa po službenoj dužnosti. Bulić je novinarima u Sokocu kazala da njezin branjenik tvrdi da nije ubio Antoniju Bilić, već da je svoj raniji iskaz o priznanju kriivce dao pod pritiskom, jer su ga, kako je rekao, policajci u Banja Luci tukli.

'Savjetovala sam mu da se javi liječniku u zatvoru 'Kula' i da liječnik da svoj nalaz', rekla je Bulić za lokalne medije.

Paravinjine tvrdnje odmah su opovrgli iz MUP-a Republike Srpske. Glasnogovornica Mirna Šoja je u izjavi za Tanjug navela da se 'Paravinja u svim dosadašnjim iskazima pokazao nevjerodostojnim i da je tako i u ovom slučaju'.

Sud BiH zakazao je za ponedeljak 11. srpnja ročište na kome će se odlučivati o molbi za izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj, kako bi mu se sudilo za ubojstvo Antonije Bilić. Konačnu odluku o izručenju donijet će ministar pravde BiH Bariša Čolak.