Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugotrajni zatvor u lošim uvjetima

Osječanima u Paragvaju prijete stroge kazne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica uhićenih mladića u Paragvaju angažirali su tamošnjeg privatnog odvjetnika.

Istovremeno su roditelji jednog od njih dvojice hrvatskoj policiji jučer prijavili nestanak sina. 'Naveli su da je on otišao od kuće 4. siječnja uz obrazloženje da ide u Zagreb jer je tamo našao posao. Trebao se vratiti 13. siječnja, no kako se to nije dogodilo, roditelji su se zabrinuli i došli prijaviti njegov nestanak', rekla nam je Maja Marić iz PU osječko-baranjske.

Pročitajte i ovo Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi" Vojska na ulicama Ekvadora nakon proglašenja izvanrednog stanja Strašni prizori VIDEO Stravične snimke koje lede krv u žilama! Mučenje zarobljenih vojnika i policajaca: "Za sve je kriv Zapad, nemamo više izbora"

>> Paragvaj: Osječani s kokainom u želucu

Mladići su smješteni u zatvorsku bolnicu. Hrvatsku konzularnu pomoć su odbili te im u Paragvaju slijedi suđenje i prijete rigorozne kazne. 'To su dugotrajne kazne zatvora i uvjeti u njima su jako loši. Slučaj je uejdno i poruka našim mladim ljudima da se ne upuštaju u slične stvari', kazao je predsjednik Udruge (Ne)ovisnost Tomislav Mišetić koji s ovisnicima radi dugi niz godina i kaže kako su Hrvati i prije pokušavali iz Latinske Amerike krijumčariti drogu.

Gram kokaina za dva dolara

'Gram kokaina u primjerice Kolumbiji može stajati dva ili tri dolara što je iznimno niska cijena jer se kod nas prodaje za 500 do 600 kuna. Slučajevi za koje ja znam išli su u vlastitom aranžmanu, no takve se osobe regrutiraju od različitih narko organizacija'. tvrdi Mišetić.

Zbog relativno male količine pronađene droge, vjeruje da su mladići drogu krijumčarili za preprodaju na osječkom tržištu. Pronađena droga na crnom tržištu vrijedila bi više od pola milijuna kuna pa momcima sada, umjesto zarade, prijeti kazna zatvora i do 20 godina.

Podsjetimo, dvojica su Osječana uhićena u paragvajskoj zračnoj luci Silvio Pettirossi u glavnom gradu Assuncionu. U želucu su im pronađene kapsule s kokainom. Mladi Osječani u dobi od 20 i 21 godinu uhićeni su pokušavajući iznijeti drogu iz zemlje. Kokain je pronađen u kapsulama koje su mladići progutali.

Paragvajsko nacionalno društvo za borbu protiv droge potvrdilo je uhićenje mladića, koji su uhićeni jer su 'djelovali nervozno' u zračnoj luci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene