Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu tražili konzularnu pomoć

Paragvaj: Osječani s kokainom u želucu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica su Osječana uhićena u paragvajskoj zračnoj luci Silvio Pettirossi. U želucu su im pronađene kapsule s kokainom.

Mladi Osječani u dobi od 20 i 21 godinu, kako piše ABC.com.py, uhićeni su pokušavajući iznijeti drogu iz zemlje. Kokain je pronađen u kapsulama koje su mladići progutali, a jednom od mladića, koji je imao želučane probleme, morali su napraviti laparoskopiju kako bi izvadili kapsule s drogom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina

Paragvajsko nacionalno društvo za borbu protiv droge potvrdilo je uhićenje mladića, koji su uhićeni jer su 'djelovali nervozno' u zračnoj luci. Nije potvrđeno u koju europsku zemlju su trebali prošvercati drogu vrijednu 100 tisuća dolara, piše adn.es.

Kako je za Dnevnik.hr izjavio Berislav Živković iz MVPEI-ja, naša konzularna djelatnica u Buenos Airesu stupila je u kontakt s jednim od dva uhićenika te su oni upoznati sa svojim pravima što se tiče pomoći, no oni konzularnu pomoć još nisu zatražili.

Oporavljaju se u zatvorskoj bolnici

Mladići su, kako kaže Živković, uhićeni u srijedu 12. siječnja u zračnoj luci u glavnom gradu Asuncionu, a u Paragvaju su boravili od 6. siječnja.

Trenutačno se oporavljaju u zatvorskoj bolnici. Službene obavijesti o događajima od strane paragvajskih institucija još nema, a Živković je rekao kako će MUP i Ministarstvo pravosuđa o svemu biti obaviješteni početkom tjedna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene