Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkrivena plantaža indijske konoplje i arsenal oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U obiteljskoj kući 42-godišnjeg Ž. M. u Koprnu šibenska je policija otkrila plantažu indijske konoplje te zaplijenila 305 stabljika te biljke, a u blizini kuće pronašla je zakopanu i jednu automatsku pušku, četiri ručne bombe te određenu količinu streljiva.

Nakon pomno pripremane akcije i saznanja da u svojoj obiteljskoj kući u Koprnu Ž. M. uzgaja indijsku konoplju, policija je od Županijskog suda u Šibeniku dobila nalog za pretragu koja je obavljena jučer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gram i pol marihuane doveo policiju do plantaže Slika nije dostupna Virovitica: Policija pronašla 7,5 kilograma marihuane

U vrtu pokraj kuće pronađeno je tako 305 stabljika indijske konoplje visokih od 30 do 345 centimetara, kazao je načelnik PU Branko Peran. 

Biljke su bile pomno obrađivane te navodnjavane sustavom 'kap po kap', a cijevi za navodnjavanje bile su spojene na cisternu s vodom. Pretragom kuće na tavanu pronađeno je još sedam stabljika indijske konoplje, obranih i djelomično sasušenih, visine od 110 centimetara. U podrumu kuće pronađena su tri reflektora jačine 400 W, a prema Peranovim riječima ta je prostorija služila kao rasadnik indijske konoplje iz kojega su se biljke presađivale.

U blizini kuće policija je zakopanu pronašla i jednu automatsku pušku, 320 komada streljiva različitog kalibra, četiri ručne bombe, te prigušivač za automatsku pušku.

Ž. M. je i od prije poznat šibenskoj policiji, ali zbog djela
nasilnog karaktera, istaknuo je Peran.

Nakon kriminalističke obrade Ž. M. će biti doveden u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku, a protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u zloporabu opojnih droga i nedopušteno držanje oružja, kazao je Peran.

Ova akcija zapljene stabljika kanabisa najveća je u ovoj godini, a od početka godine šibenska je policija zaplijenila ukupno 770 stabljika te biljke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene