Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvaljujući građanima

Varaždin: Zaplijenjeno 35 kg indijske konoplje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska policija zaplijenila je 35 kilograma indijske konoplje koje je pronašla na dvjema parcelama kod Varaždinskih Toplica, a u policijskoj zasjedi uhvaćen je i uzgajivač droge.

Droga je pronađena zahvaljujući dojavi građana, navodi policija. 'Jučer oko 11,15 sati na plantažu iznad Tuhovca, na predjelu znanom kao Srkač, muška je osoba došla pregledati nasad indijske konoplje. U postavljenoj zasjedi policijski službenici Policijske uprave varaždinske osobu su uhitili', rekao je vođa Grupe za kriminalitet droga PU varaždinske Hrvoje Škorak. Drogu je u šumi uzgajao slovenski državljanin D.V. (29) iz Maribora, piše e-varazdin.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Virovitica: Policija pronašla 7,5 kilograma marihuane Slika nije dostupna Otkrivena plantaža indijske konoplje i arsenal oružja

Na dvjema parcelama ukupne površine 40-ak četvornih metara posječeno je svih 113 stabljika indijske konoplje, a u obližnjoj vikendici, koja je vlasništvo muškarčeve obitelji, pronađena su sredstva za zaštitu bilja i poticanje rasta. Vrijednost droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na 100.000 kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrdit će se u čijem je vlasništvu zemljište na kojem je indijska konoplja bila posađena, je li uhićeni imao pomagače i je li droga bila namijenjena slovenskom ili hrvatskom tržištu. Hrvatskoj policiji uzgajivač nije poznat otprije.

Škorak je posebno istaknuo suradnju s građanima u ovom slučaju te pozvao one koji šeću šumom ili traže gljive, kao i lovce i lovočuvare, da pomognu policiji koja će provjeriti svaku dojavu i nastaviti rad na otkrivanju počinitelja kaznenih djela zlouporabe droga. (Hina/A.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene