Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ali i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu Slavko Lozina odredio je jednomjesečni pritvor Anti Rubiću (21), osumnjičenom za jučerašnje ubojstvo Denisa Tadića (24) kod splitskog gradskog groblja Lovrinac, te je time otvorena istraga u ovom slučaju.


Osumnjičeni Rubić sucu je kazao kako je izbio sukob isključivo između njega i Denisa i to nakon što mu je, kako je rekao, Denis svojim vozilom presjekao put.

Vezani članci Slika nije dostupna Ovo je Zorica koja je na YouTubeu skupila više od 3 milijuna pregleda! Slika nije dostupna Iva opet ljubi: Tajanstveni muškarac je 46-godišnji Splićanin!

- Autom sam otišao do njega. Započela je prepirka, a onda je Denis izvadio bejzbol palicu i dva puta me njome udario po glavi - kazao je sucu osumnjičeni.

>> Ubio mladića zarivši mu nož u prsa pred očima zaručnice
Kako je dalje nastavio, tada je iz svog vozila izvukao nož koji se tamo našao jer je u petak imao posla s kablovima. Navodno je nož samo držao u ruci kako bi uplašio Denisa, a onda je u jednom trenutku Denis zamahnuo palicom i nabio se na nož.

- Žao mi je zbog svega što se dogodilo. Momka nisam poznavao i stvarno nisam imao namjeru niti ubosti ga, a kamoli ubiti - rekao je.

Sudac je naložio vještaćenje koje bi trebalo pokazati ima li uopće istine, osim ozljeda koje je zadobio, u tome što je osumnjičeni govorio u svojoj obrani.

Prema kaznenoj prijavi, policija sumnjiči Rubića da je dvadesetak minuta poslije ponoći nakon kraće prepirke jednim ubodom nožem u prsa ubio Denisa koji se te večeri zajedno sa svojom djevojkom, prijateljem i njegovom suprugom očito zatekao na krivom mjestu i u krivo vrijeme.

Naime, do ubojstva mladog Denisa Tadića došlo je nakon što su prvo on, a potom i njegov prijatelj svojim automobilima na cesti zaobišli automobil Rubića To je očito bilo dovoljno da on svojim automobilom, u kojem se s njim još nalazilo troje maloljetnika, zagradi prolaz dvojici prijatelja, a onda i šakama započne tući po haubi jednog od automobila.

Dvojica napadnutih prijatelja izišli su iz svojih vozila i pokušali primiriti situaciju, no tada je osumnjičeni sa strane odvukao Denisa i nožem oštrice 15-ak centimetara ubo mladića u prsa nakon čega su pobjegli.