Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka DSV-a

Oslobođena sutkinja koja je izvrijeđala činovnicu: 'Samo je htjela da promptnije radi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno sudbeno vijeće oslobodilo je danas odgovornosti sutkinju zagrebačkog Općinskog građanskog suda Silviju Sunčanu Stubičar u stegovnom postupku koji je protiv nje pokrenut još 2007. zbog vrijeđanja djelatnice u sudskoj pisarnici.

Stegovno vijeće je zaključilo da je sutkinja svojim nastupom prekršila pravila bontona ali da u tome nije bilo elemenata stegovnog djela, rekao je nakon sjednice predsjednik DSV-a Ranko Marijan. Iako smatraju da se pogrdne fraze ne bi smjele upotrebljavati, drže da je namjera sutkinje bila osigurati da sudska pisarnica obavlja svoj posao promptno.

Sutkinja Stubičar je krajem 2008. bila ukorena zbog povrede sudačke časti ali je Ustavni sud tu odluku ukinuo zbog formalnih razloga.

Stubičar je jedna od 27 sudaca koji su podnijeli tužbe Upravnom sud jer ih Državno sudbeno vijeće u ranijem sazivu nije imenovalo na više sudske dužnosti. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suci bez komentara Počeo postupak osječkim sucima koji su se družili s Mamićem, odvjetnik Darka Krušlina: "S jedne strane imate suca, s druge čovjeka u bijegu koji truje medijski prostor" Slika nije dostupna napeto na sjednici DSV odlučio: Horvatović predsjednik Visokog kaznenog suda, Turudić izgubio s dva glasa manje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene