Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osječka prostitutka zaražena HIV-om spavala sa šest klijenata dnevno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Slavoniji je zavladala panika. 24-godišnja prostitutka je tijekom kriminalističke obrade u policiji rekla kako se boji da je HIV pozitivna. Nakon što je podvrgnuta testiranju i službeno je potvrđeno kako boluje od AIDS-a.

Policija je odbacila sumnje da radi popis klijenata s kojima je prostitutka zaražena HIV-om imala seksualni odnos posljednjih mjeseci.

Pročitajte i ovo Početak rada drive in punkta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Velike gužve Brojke neumoljivo rastu! U Hrvatskoj više od 1400 slučajeva hripavca, među njima i 45 beba: U Zagrebu je počelo drive in testiranje Prostitucija, ilustracija (Getty Images) Opasne seksualne usluge Panika u Beogradu – nakon velike potrage uhvaćena "prijateljica noći": Sumnjaju da je HIV-om zarazila mušterije

Glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer objašnjava da bi mogli djelovati tek ako bi netko od klijenata javio da je zaražen HIV-om nakon odnosa s tom prostitutkom te da podigne kaznenu prijavu, jer u tom slučaju onda je to kažnjivo.

Prostitka je s još jednom svojom vršnjakinjom osumnjičena za prostituciju - djevojke su oglašavale "ugodnu masažu" po cijeni od 150 do 700 kuna. Kad uz „masažu", u paketu ide i virus HIV-a, situacija je sve samo ne ugodna.

Doznaje se da su u posljednjih mjesec dana navodno spavale s prosječno pet do šest klijenata dnevno.

Klijente im je ugovarala 34-godišnjakinja, a unosan posao obavljale su u stanu unajmljenom u središtu Osijeka. 

"Svatko tko je promiskuitetan i ne zna s kim stupa u spolni odnos, dobro je da se toga okani, a da bi mirno spavao ako je to radio, treba se javit u savjetovalište", poručuje dr. Karlo Kožul iz Savjetovalište za HIV u Osijeku.

Osječko savjetovalište nalazi se u Zavodu za javno zdravstvo, testiranje je anonimno i besplatno, no, siguran rezultat ne može se dobiti odmah.

Izmasirani dečki - ne preostaje vam ništa drugo, nego kalendar u ruke i na besplatno testitiranje. Neka 700 kuna, koliko je koštala masaža, bude i konačna cijena rizičnog seksa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene