Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Josipovcu

Osijek: Puškom u obiteljskom dvorištu ubio tri vlastita psa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osječkom prigradskom naselju Josipovcu jedan je 39-godišnjak puškom u obiteljskom dvorištu ubio tri svoja psa.

Mještane osječkog prigradskog naselja Josipovca početkom je tjedna zaprepastila okrutnost jednog od njihovih susjeda. U ponedjeljak prijepodne čuli su nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja, a kasnije su doznali da je 39-godišnjak iz susjedstva puškom s prigušivačem ubio tri svoja psa, njemačka ovčara.

Pročitajte i ovo Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli Pas Lunjo Dobro djelo "Simbol ljudske dobrote": Lunjo se smrzavao na cesti, a onda su prodavačice učinile nešto nesvakidašnje

>> VIDEO Šokantno: Snimatelja gađala kamenom, na novinarku nahuškala pse!

Kako je izvijestila osječko-baranjska Policijska uprava, temeljem naloga Županijskog suda izvršena je pretraga počiniteljeve obiteljske kuće kojom prilikom je pronađeno i uz potvrdu od strane policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu izuzeta puška, nekoliko tisuća raznog streljiva, bomba, nekoliko stotina grama baruta i dr.

U policiji dodaju kako je muškarac predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega slijedi kaznena prijava za kaznena djela ubijanje ili mučenje životinja i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja predviđena je zatvorska kazna do godinu dana, a za drugo kazneno djelo - nezakonito držanje oružja, izradu oružja i eksplozivnih tvari zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Doznaje se da su psi ubijeni prepravljenom puškom koja nalikuje na pušku M-48.

Apel osječko-baranjske policije

Osječka policija poziva i apelira na sve koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

'Napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način', ističe policija.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se građani dodatno mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene